doctor-who

Първи тийзър за новия сезон на Doctor Who

Джоди Уитакър и придружителите й в пълен блясък.

Мина доста време от регенерацията на Питър Капалди (№12) в Джоди Уитакър (№13) в сериала „Доктор кой“ и BBC се надяват шовинистично настроените зрители да са забравили обидата си от наемането на първата жена за емблематичната роля, заемана досега само от мъже. През това време новият главен сценарист Крис Чибнал и екипът му са работили здраво по продукцията на новите епизоди, които ще видим тази есен. Готови са първите кадри, които представят тримата нови придружители за 11-ти сезон.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очевидно това е само тийзър, в който нищо съществено не се случва, но все пак виждаме новите актьори в действие. Джоди Уитакър идва с пиърсинг и готова за първите си приключения. Тоузин Кол играе Раян, който гледа футбол на телефона си, докато Доктора минава и краде малко от яйчения му крем. Мандип Гил играе Ясмин, чиято пица е възстановена. Брадли Шоу пък е Греъм, чието спортно списание е заменено с детско такова (Beano вече беше използвано в сериала – Мат Смит го четеше в седми сезон). От тези кадри ни се подсказва, че новата Докторка може би ще си пада шегаджийка, и то със способности като на „Светкавицата“. Това последното не е много пасващо за концепцията на сериала, но вероятно е използвано само за тийзъра и няма да бъде елемент в сюжета.

Очакваме да видим пълен трейлър на San Diego Comic-Con 2018 съвсем скоро, а новите серии вероятно ще започнат да се излъчват през октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата