Avatar-the-Last-Airbender-Netflix

Първият трейлър за Avatar: The Last Airbender радва феновете

Минало и бъдеще се преплитат в потенциално адекватната адаптация.

Игралният филм „Аватар: Последният повелител на въздуха“ беше… да кажем ласкаво – не точно това, което феновете на оригиналната анимация очакваха. Сега Netflix се захваща със задачата да изтрие срама от франчайза с нова адаптация – този път като сериал. Излезе и първият трейлър към нея, като той е посрещнат доста радушно. В него няма много реплики или диалози, но е представена многообещаващата пищна атмосфера на филма.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът се развива в свят, в който определени хора могат да подчиняват на волята си елементите земя, огън, вода и въздух, но само реинкарнацията на Аватар може да контролира всички четири.

Четирите нации в този свят едно време са живели в мир, а Аватарът го е подсигурявал. Но всичко се е променило, когато Огнената нация атакувала и унищожила Въздушните номади – първата й стъпка към покоряване на света. Avatar: The Last Airbender разказва историята на младия въздушен номад Аанг, който се е събудил отново в свят, опустошен от война. Заедно с новите му приятели Сока и Катара, той се захваща с мисията си да заеме мястото на следващия Аватар и да въдвори мир в света.

Макар и мнозинството фенове да се отнесе скептично към новината, че такъв сериал изобщо ще се прави, трейлърът изненада всички приятно. Netflix не са пестили пари за пресъздаването на света и великолепните му създания, което винаги се оценява високо от зрителите. Стрийминг платформата е доста строга към продукциите си, така че тази адаптация ще трябва да събере огромен интерес, за да оправдае разходите си, но изглежда има всички шансове да го направи и да заслужи втори сезон.

Премиерата на „Аватар: Последният повелител на въздуха“ е на 22 февруари.