pet-sematary-poster-2019

Понякога е по-добре да си останеш мъртъв

Нов трейлър за „Гробище за домашни любимци“.

„Гробище за домашни любимци“ е един от най-добрите романи на Стивън Кинг, а адаптацията му от 1989 г. все още се помни от киноманите. Изобщо не е учудващо, че 30 години по-късно излиза римейк, който също обещава да е доста добър. Ето и новия трейлър за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Д-р Луис Крийд (Джейсън Кларк), заедно със съпругата си Рейчъл (Ейми Саймец) и двете си малки деца се мести от Бостън в красива стара къща в провинциален Мейн. Когато в семейството се случва трагедия, Луис ще научи отговора на въпроса колко далеч е склонен да стигне човек, за да задържи смъртта далеч от най-близките си. Отчаянието отпраща покрусения баща в саморазрушителна спирала, в края на която лежи мистериозно древно гробище, притежаващо свръхестествената сила да връща живот от отвъдното. Цената за това обаче ще се окаже ужасяваща.

Рекламният клип има една добра и една лоша страна. Добрата е, че показва изобилие от хорър моменти, което значи, че филмът ще бъде напрегнат и интересен. Лошата е, че това не е много в духа на книгата или стария филм, които отделяха повече време на натрупването на напрежението. Също така, практически целият сюжет е разказан още тук. Не че може да се говори за спойлери при точно този добре известен франчайз, но все пак е малко прекалено.

Дори и така обаче, трейлърът е доста надъхващ. Ще има и разлики с предишните версии, като най-видимата е, че загива не синът, Гейдж, а дъщерята – Ел. Продуцентите са направили тази промяна, за да се отличат от предишните версии, а и защото така добавят повече елементи към хоръра. Ел е по-голяма и осъзнава, че е мъртва, а и с 8-годишно дете могат да се направят много повече неща, отколкото с 3-годишно. От друга страна, имаме обещание, че тази адаптация ще е по-близо до духа на книгата от предишната, тъй като ще разчита повече на истински ужас, отколкото на стряскащи моменти.

Премиерата на „Гробище за домашни любимци“ е на 5 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата