sled-potopa-31

Постапокалиптичен роман за силата на майчината обич

По книжарниците можете да откриете „След потопа“ на Касандра Монтаг, изд. „Бард“.

Издателство „Бард“ пуснаха нов роман за оцеляване след апокалипсиса. Главната героиня там е майка, която се отправя в търсене на отвлечената си дъщеря. Автор е американката Касандра Монтаг, за която това е дебют. Световната премиера на „След потопа“ беше само преди по-малко от 2 месеца – у нас доста бързо го внасят и превеждат изд. „Бард“.

Светът вече не е същият.

Година след година водата бавно поглъща континентите. Първи са големите градове по крайбрежието. Потопът оставя след себе си само архипелаг от планински върхове с човешки колонии, заобиколени от дълбока водна шир.

Майра живее с осемгодишната си дъщеря Пърл в свирепа битка за оцеляване. Лови риба с малката си лодка „Птица“ и слиза на сушата само за да я размени срещу припаси и новини. Готова е да изкорми всеки мъж и да се справи с всяко препятствие, което ги застраши. Оправната Пърл е единствената ѝ причина да живее и я разсейва от спомените ѝ за по-голямата ѝ дъщеря Роу, отвлечена по време на ужасяващото наводнение.

Един ден при сблъсък с непознат Майра разбира, че Роу не е мъртва, а е пленена от пирати, живеещи на брега на някогашна Гренландия. Майра събира кураж и се отправя на опасно пътуване към ледените северни морета, за да спаси детето си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата