Kralicata na burite t

Продължава легендата за огнегривия

Излезе романът „Кралица на бурите“ от Реймънд Фийст, втора част от поредицата „Легенда за огнегривия“.

Изображение с име: Kralicata na burite„Бард“ пуснаха по книжарниците новият роман на Реймънд Фийст, „Кралица на бурите“. Той продължава епичната фентъзи поредица „Легенда за огнегривия“, като поставя света на Гарн пред нови изпитания.

Хатушали и младата му жена Хава са пристигнали в процъфтяващото търговско градче Хълма на Беран, за да възстановят и отново да отворят пострадалия от пожар хан „Трите звезди“. Подготвят се също така за всенародния празник на Средилетието, на който ще се оженят приятелите им Деклан и Гвен.

Но Хату и Хава не са обичайната влюбена двойка, каквито изглеждат на пръв поглед. Те са професионални убийци от загадъчната островна страна Коалтачин, отечество на могъщите и смъртоносни Нокусара, страховитите Скрити воини. Докато играят ролята на ханджии, двамата очакват указания от своите учители и господари в Кралството на нощта.

Поредица ужасни събития разтърсва мирния живот на Хълма на Беран, донася смърт и опустошение и развихря чудовищни сили. За пореден път великите владения на Тембрия са застрашени… И нищо никога вече няма да е същото.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата