area 51

Продуцент на „Живите мъртви“ разработва „Зона 51“

Гейл Ан Хърд минава от зомбита на зелени човечета. Изпълнителната продуцентка разработва сериал за небезизвестната военна база, обвита в мистерии и конспирации

Изображение с име: Gale-Anne-HurdГейл Ан Хърд не е от новаците в жанра. Тя е продуцент на блокбъстъри като „Пришълецът 2“ и „Терминатор 2: Денят на Страшния съд“. Напоследък Хърд се занимава с големи проекти за малкия екран. Успехът на „Живите мъртви“ й донесе славата на топ-продуцент и в двата формата. Холивудската звезда зад камера сега ще се концентрира върху обгърнатата в мистерии и правителствени конспирации Area 51.

Книгата, на която ще се базира сериалът (понеже напоследък няма нищо оригинално и новото все трябва да се базира на нещо), е „Зона 51: Нецензурирана история на най-секретната американска военна база“ от Ани Джейкъбсън. В романа си авторката разглежда дългата мистична история на „Зона 51“ чрез разказите на 19 човека, които са работили и дори живели в базата, и на още 55, които са имали вземане-даване по един или друг начин с нея. Джейкъбсън разбива много от слуховете за съществуването на извънземен живот в базата, както и постоянните клюки, че в Зоната се съхранява извънземна технология, че има огромна мрежа от подземни тунели, или че там тестват ядрени оръжия. Все пак писателката разкрива и някои тайни като това, че в базата са разработени свръхзвукови бойни самолети, използвани във войни.

Сериалът ще има двама главни герои, чийто живот изведнъж ще се окаже под сериозна заплаха, когато те открият секретна информация за Зона 51, която правителството е решено да опази. Доколко обаче тези тайни са свързани с извънземни, засега не се знае. Може и да се стигне до някое подобно разкритие, не без модерното напоследък дразнене и разкритие на големи тайни само в края на сезона, а може и сериалчето да е обикновен трилър за съвсем земни правителствени коспирации. И в двата случая отговорите държи Карл Гайдушек, който също ще бъде главен сценарист и изпълнителен продуцент, стига сериалът да се хареса от някоя телевизия и да започне да се прави.

А дали изобщо ще се намери американски канал, който да поръча един пилотен епизод, предстои да видим. Хърд тепърва ще обикаля различните телевизии, за да представя идеята си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата