it

Римейкът на „То“ с първи трейлър

Клоунът-страшилище от въображението на Стивън Кинг отново ще ни преследва в кошмарите ни.

„То“ е един от най-обичаните (и обемистите) романи на Стивън Кинг. Странно е, че има само една адаптация, и то не особено добра. Клоунът-страшилище обаче ще се появи отново в римейка, който Андрес Мускети („Мама“) подготвя за тази година. Филмът покрива първата половина от романа, в която група деца се оказва тероризирана от зловещия клоун Пениуайз. Сценарият е подготвен от Гари Доберман („Анабел“) и, ако се съди по трейлъра, напълно се възползва от възможностите за натрупване на напрежение – не показва клоуна веднага, поне не изцяло, а загатва за неговото постоянно и ужасяващо присъствие във всякакви дупки и гадни места.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Маркетинговият похват работи идеално като за първи трейлър, но ако се притеснявате, че във филма няма да има достатъчно от Пениуайз, недейте. Мускети е казал в интервю, че „в хоръра е добре да се следва правилото по-малко е повече… С Пениуайз обаче се получава така: „Ето това е чудовището, показвам ви го… И ще се насерете от страх“.

Адаптацията като цяло изглежда вярна на оригиналния роман, с изключение на това, че действието около децата се развива през 80-те, а не през 50-те. Идеята е, ако се стигне до втори филм, той да се занимае с порасналите версии на героите, които да действат в наши дни. По същия начин и втората половина на романа се развива в годината, в която той е излязъл.

Ако трейлърът случайно ви напомня леко на Stranger Things, това не е случайно – самият сериал е отчасти вдъхновен И от тази книга. Ако IT успее да пресъздаде атмосферата от романа и/или тази от сериала, то няма да има пречки да бъде успешен и да се стигне до втора част.

„То“ излиза на 8 септември тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата