avatar2  v1-4 lq

Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се завърнат в „Аватар 2“

Основните актьори ще продължат да бъдат в центъра на историята.

Изображение с име: Avatar_2_face_by_Ergeiz22015 изобилства от продължения на култови филмови поредици – от „Отмъстителите: Епохата на Ултрон“ до „Междузвездни войни: Епизод VІІ“. Ето защо е донякъде облекчение, че следващият „Аватар“ се отложи за 2016.

Хубавото е, че голяма част от актьорския състав в първия филм ще се завърне и за втория. След като преди време Сигорни Уивър потвърди, че отново ще играе в поредицата, а миналата година и Стивън Ланг обяви, че отново ще играе злодея, днес идва потвърждението, че главните актьори, Сам Уъртингтън и Зоуи Салдана, също ще се завърнат в съответните си роли на Джейк Съли и Нейтири.

И двамата актьори не бяха особено известни преди Avatar, но от излизането му се радват на завидни кариери. Салдана играе Ухура в „Стар Трек“ и ще се превъплъти в Гамора в „Пазителите на галактиката“ и в Розмари от „Бебето на Розмари“. Уъртингтън пък изигра главната роля в „Сблъсъкът на титаните“ и „Гневът на титаните“. Логично е обаче, че и двамата не са се колебали дълго дали да се завърнат в „Аватар“ – все пак това и до днес си остава най-успешният финансово филм на всички времена.

Припомняме, че планът е да се снимат накуп 3 продължения, които да излизат по едно на година. Джеймс Камерън ще се постарае отново да направи значителен принос в развитието на технологиите, като за целта проведе доста време в проучване на подводния свят (сюжетът на втория филм ще се развива основно из океаните на Пандора). Надяваме се този път и сюжетът да е адекватно оригинален, макар че критиките в тази област не попречиха на първия Avatar да се реализира.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата