Sezonyt na burite t

Самостоятелен роман за Вещера

Излезе „Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски, изд. „Колибри“.

Неотдавна издателство „Сиела“ пуснаха наново емблематичния полски фентъзи роман „Вещерът“ на Анджей Сапковски, отприщил цяла вселена от романи, игри, а скоро и екранизации. Надеждата беше той да се продаде достатъчно добре, за да се издаде цялата поредица. Сега пък „Колибри“ пуснаха най-новия от романите – „Сезонът на бурите“. Той не е продължение или предистория, а просто самостоятелен роман с познати герои.

Изображение с име: Sezonyt na buriteГералт от Ривия, един от последните вещери, е смъртоносен мутант, създаден с алхимия и магия. Въпреки че работи като наемен убиец, неговото призвание е да убива не хора, а свръхестествени чудовища, от които треперят дори армиите на кралете. Надарен с нечовешка бързина и сила, той унищожава злите твари с помощта на магически Знаци, вълшебни еликсири и гордостта на всеки вещер – два специални меча. Единствени по рода си остриета, които Гералт пази като зениците на очите си.

Но ето че някой ги открадва с хитрост…

А в района на Погорие, по западната граница на Темерия, се пръква ново чудовище. Страшилище, погубило десетки души, срещу което и войниците, и магьосниците са безсилни. Някои вярват, че това е упир, а други – призован от чужди измерения демон. Каквато и да е истината, създанието трябва да бъде спряно, преди да е избило всички.

И Гералт ще го спре. Стига да си върне мечовете.

Само че вещерите имат много врагове и част от тях не са чудовища.

Задава се буря. Невиждана буря.

Като смесва елементи от полската история, скандинавския фолклор и славянската митология, Сапковски създава вълшебен средновековен свят, който едновременно ще ви ужаси, разсмее и очарова.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата