Mr.-Robot-Key-Art

Създателят на Mr. Robot ще прави минисериал по Metropolis

Сам Есмаил ще прави и сериал за правителствени агенти, които се връщат към цивилния живот.

Изображение с име: sam-esmail-mr-robot-2
Сам Есмаил.

„Метрополис“ е един от най-старите и най-емблематичните научнофантастични филми. Оригиналът е от 1927 г. на немския режисьор Фриц Ланг, който е също така и сценарист, заедно с жена си, Теа фон Харбоу. Филмът е пример за експресионискто кино, а антиутопичния му сюжет разглежда моралната страна на икономическите войни по откровен и високоинтелектуален начин. В началото филмът е оплют от критиците заради наивния и твърде дълъг сюжет, както и заради обвинения за комунистическа пропаганда в него. Оттогава обаче „Метрополис“ намира все повече почитатели и се уважава от днешните киномани като първия в жанра си.

В близко бъдеще „Метрополис“ ще бъде съживен отново, този път обаче като минисериал. Идеята е на Сам Есмаил, създателят на суперхитовия сериал Mr. Robot, който не е фантастичен, но граничи с нашия жанр доста отблизо. Есмаил е сключил сделка с Universal Cable Productions и Anonymous Content., които ще му осигурят голям бюджет за начинанието. Това обаче няма да стане веднага, тъй като сценаристът предпочита за момента да отделя вниманието си на все още доста актуалния Mr. Robot.

 

Част от сделката е продукцията и на друг сериал – Homecoming. В него няма да има фантастични елемени, а ще се разказва за членове на мистериозна правителствена агенция, които отчаяно искат да се върнат към цивилния живот. Есмаил ще работи и по двата проекта, но с по-малко задължения към втория, за да може да се концентрира върху Metropolis – когато му дойде времето.

Създателят на „Г-н Робот“ наистина се смята в САЩ за изгряваща звезда на телевизията, като сериалът постоянно е хвален за нестандартния си подход и умния сюжет. Дали обаче той притежава това, което е необходимо, за да се направи добра модерна адаптация на „Метрополис“? Предстои да видим, макар и поне след няколко години.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата