Channel-Zero-S4

Сбогом, Channel Zero

„Канал нула“ няма да има повече епизоди, поне не и по Syfy.

Channel Zero започна доста обещаващо в период, в който хорър-антологиите все още не бяха наводнили екраните. Американската кабеларка за фантастика Syfy гласува на сериала голямо доверие, като отрано поръча цели четири сезона.

За съжаление, рейтингите на епизодите падаха от година на година, като този октомври трендът се запази и за четвърти сезон – The Dream Door. Той е гледан от едва 265 000 души на серия, което е плачевен резултат дори за кабеларка в днешно време. Така Syfy си изпълни ангажимента и не смята да поръчва повече епизоди.

Създателят на антологията, Ник Антоска обяви новината в своя инстаграм профил. Там той пише: „Обичах да правя този сериал и с удоволствие щях да направя още. Но не мога да се оплача, че успях да напиша четири истории, в които се влюбих, и да ги реализирам с хора, които обичах. Хора като сценаристите, актьорите, екипа, всички допринесли творци … и особено на четиримата режисьори.

Сред феновете има вяли надежди сериалът да бъде подновен от Shudder – стрийминг услуга, достъпна само в САЩ, която е посветена на ужасите и купува сезоните от Syfy (първите три там са отдавна достъпни, четвъртият предстои скоро). Въпреки че всеки сезон е сам за себе си, съответно няма никакъв проблем да се адаптират нови истории с още по-скромен бюджет, под общия бранд, вероятността не е много голяма.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата