ice-age-scratman

Сбогуваме се със Скрат и неговия жълъд

Последното клипче на Blue Sky Studios с известната катерица от „Ледена епоха“ е с щастлив край.

Blue Sky Studios просъществува почти четвърт век. Основано през 1987 г., първоначално то се занимава предимно с реклами и ефекти на филми. Сред по-големите заглавия, подобрени с неговата компютърна анимация, са „Стар Трек: Бунт“ и „Пришълеца: Възкресение“, като тези успехи идват след като студиото е в по-голямата си част придобито от 20th Century Fox.

Без съмнение обаче, славата за студиото идва през 2002 година, когато то пуска тоталния си хит „Ледена епоха“. То е едва третото, след Pixar и Dreamworks, което пуска свой собствен блокбъстър, направен изцяло с компютърна анимация. Ice Age изкара 5 филма и едно разклонение, като франчайзът ще продължи и след края на студиото, което го е създало.

Уви, след закупуването на Fox от страна на Disney и настъпването на ковид-пандемията, Blue Sky Studios затваря врати. Всякакви бъдещи продукции свързани с „Ледена епоха“ остават в другите дъщерни студия на Disney.

Сега аниматорите от вече затвореното студио се събраха отново, за да направят едно последно кратко клипче. В него дават хепиенд на катерицата Скрат, която неуморно преследва своя жълъд от 20 години насам. Катерицата е емблема на Ice Age, а и на студиото като цяло. Дисни може и да върне образа отново, но за създателите му това е последно сбогом с култовия образ. The End.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата