koledna igra

SciFi.bg прави коледна игра с награди!

Впрегнете ума си през следващите две седмици и си спечелете два фантастични подаръка за празника. Наградите са предоставени от издателство „Колибри“.

Изображение с име: Dqdo IodaКоледа наближава, а ние искаме да използваме празника, за да се отблагодарим на посетителите на нашето онлайн списание. От 12 до 25 декември ще се проведе нашата коледна игра, при която можете да спечелите не една, а две награди! Подаръците са от издателство „Колибри“ – два романа от френския бог на фантастиката, Бернар Вербер – „Танатонавтите“ и „Империята на ангелите“. И двата получиха отлични ревюта от нас – горещо ги препоръчваме на всеки, притежаващ поне малко въображение и любопитство.

Читателите на Бернар Вербер знаят, че той си пада по поставянето на задачки и главоблъсканици в началото на всяка своя книга, които решава в края им. Ето защо и нашата игра ще разчита на изобретателността и логиката ви. Ще ви се поставят три задачки, които ще трябва да решите. За първата ще можете да пращате отговори от 12 до 15 декември, за втората – от 16 до 19, а за третата от 20 до 25. За първите две задачи ще се дават подсказки в началото на последния ден, а за третата ще има две подсказки, една на 22 и една на 24.

Двете награди ще спечели само един от играчите. Той ще бъде изтеглен сред тези, които са отговорили на най-много задачи правилно. Възможно е да няма никой, който да е отговорил и на трите задачи, макар че не са чак толкова трудни, така че дори да имате само два верни отговора, не губете надежда и не се отказвайте да участвате. Всеки може да спечели.

А какво по-хубаво за зимните почивни дни и храносмилането след празничните трапези от това да се сгушиш до камината (печката, парното) с приятно и завладяващо четиво в ръка, изкарано със собствената ти гениална мисъл?

Изпращайте своите отговори на Задача №2 до 23:59 часа на 19 декември.

Изображение с име: spechelete sys scifi.bg 2011

Ако пък се чувствате творчески вдъхновени от зимата, можете да участвате и в друга предколедна игра – тази на Fantasy LARP Center, където се търси най-добрият писател на разкази.

Любителите на книгата все още могат и да посетят Панаира на книгата в НДК. Там няма игри с книги-награди, но можете да се сдобиете с романите, които ви се сторят интересни по старомодния начин – като си ги купите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата