sharkweek

Седмица на акулите по Syfy

Sharknado се сдобива с братчета и сестричета – Mega Shark vs. Mecha Shark и Sharktopus vs. Pteracuda.

Колкото и да мразите нискобюджетния хит на американската телевизия Syfy „Акулонадо“, неговите почитатели са достатъчно много, за да инспирират не само продължение, но и избуяването на цял жанр с абсурдни филми за акули.

Всички те ще бъдат излъчени през следващата седмица, което значи, че ако се разровите достатъчно дълбоко, ще можете да ги откриете по чуждестранните торенти (в нашите едва ли някой ще си направи труда да ги качи). Ето и кои са новите филми:

Mega Shark vs. Mecha Shark – Американското правителство създава копие-робот на известната мегаакула, но то успява да избяга. Така мехаакулата започва да сее разруха и единствено оригиналната мегаакула може да я спре от това да разруши света. В главните роли са Кристофър Джъдж от Stargate SG-1 и Елизабет Ром от American Hustle (какво падение за Тийл`к!). „Мегаакула срещу мехаакула“ излиза на 27 юли сутринта българско време.

Sharkmania: The Top 15 Biggest Baddest Bloodiest Bites – документален филм, който ще проследи 15-те най-зрелищни ухапвания от акули във филми от всички времена. Комедианти и актьори от подобни филми (чиито имена едва ли знаете) ще участват и ще се смеят на собствените си продукции. Филмът излиза на 28 юли сутринта българско време.

sharktopus-vs-pteracudaSharknado 2: The Second One – В продължението на сензацията шантавото време обръща смъртоносния си фронт към Ню Йорк – само Фин и Ейприл могат да спасят Голямата Ябълка. Продукцията обещава да е по-голяма и по-абсурдна от първата. „Акулонадо 2: Вторият“ излиза на 31 юли.

Sharktopus vs. Pteracuda – Детето на Акулопода от едноименния филм се изправя срещу най-новия научен експеримент – Птеракуда – полуптеродактил, полубаракуда. Двамата се борят за чудовищно превъзходство, без да се интересуват колко разрушения ще нанесат по пътя си. Както плакатът обещава обаче, ще има и любовна история, така че накрая вероятно двамата гиганти ще се… сприятелят. „Акулопод срещу Птеракуда“ излиза на 3 август.

Явно Syfy си е развила цял франчайз по подобие на „Годзила“, в който редица огромни чудовища пускат филм след филм. За щастие, те поне осъзнават колко е абсурдна цялата концепция, макар това да не прави филмите им по-добри.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата