boz11

Сериалът „Кръвта на Зевс“ e подновен за втори сезон

Новата анимация на Нетфликс бързо се превърна в хит.

„Кръвта на Зевс“, новият анимиран сериал на Нетфликс, върви по стъпките на предшественика си „Касълвания“ и жъне успехи. След като беше сред най-гледаните сериали на платформата в много държави, подновяването му не е изненадваща новина. Според някои източници, сериалът е подновен за втори и трети сезон, но в официалното изявление на Нетфликс се споменава само втори. Все още няма информация кога ще бъде премиерата на следващия сезон.

Изображение с име: boz1

Първи сезон на сериала, който беше излъчен в края на октомври, има само осем епизода и е с отворен край, така че подновяването не се дължи единствено на топлия прием от страна на зрителите, а е и логична стъпка, за да бъде завършена историята.

Изображение с име: Blood-of-Zeus-Season-2-What-to-Expect
Една от основните критики към първи сезон беше, че боговете имат много по-значимо участие от богините.

Един от създателите на Blood of Zeus, Шонт Нигогосян споделя, че във втори сезон ще видим (освен повече от бог Хадес и подземния свят – нещо, за което се досещаме от финала) и историята на Медуза. Неговият колега Чарли Парлапанидес адресира една от критиките към първи сезон – че олимпийските богини имат твърде малко участие и особено Атина би трябвало да е нещо повече от фон. Според него, цялата история на „Кръвта на Зевс“ е планирана за пет сезона и Атина ще има много по-значима роля в нея.

Още в самото си начало сериалът уведомява зрителите, че не всички истории за герои са били записани и тази, която ще видим е една от забравените – това е удобно уточнение, защото дава творческа свобода на авторите му и в същото време не посяга на оригиналните митове (или поне не твърде много). Остава да се надяваме, че успехът на този сериал ще остане стабилен през следващите години и планът на създателите му да направят пет сезона, ще се реализира.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата