shadow and bone

Shadow and Bone подновен за втори сезон

„Сянка и кост“ е хит за Netflix.

След като Netflix решиха да оставят повечето си сериали от последните 1-2 години само с по един сезон, „Сянка и кост“ най-накрая чупи проклятието на стрийминг платформата и доживява втори сезон!

Базиран на поредицата за Гриша на „Лий Бардуго“, сериалът съчетава елементи от първата и четвъртата книга. Представлява фентъзи, вдъхновено от Руската империя през 19-ти век. Кралството Равка е разделено на две от плътна стена мрак, а по границите му дебнат врагове. На своя страна то разполага с младежи със свръхестествени способности, като една от девойките, Алина, има силата да излъчва светлина. Дали тя ще е достатъчна за разкъсването на Сенчестата стена?

Сериалчето не е никак лошо и продуцентите са вложили много пари в него. Тийн-елементите в него идват в повече, но те все пак са омекотени в сравнение с това, което е в книгата, а и се дължат на прецизното таргетиране на определена демографска група. Въпреки това, Shadow and Bone е достатъчно добър, за да се гледа от всякакви хора на всякакви възрасти.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Подготовката на втори сезон неофициално е започнала още преди премиерата на първи – авторката на книгите Лий Бардуго и главният сценарист на сериала Ерик Хайсерър са обсъждали идеите си. Предвид отзивите и популярността на сериала, не е шокиращо, че той е бил доста гледан и Netflix са решили да инвестират в още епизоди. Стискаме палци да не чакаме прекалено дълго, въпреки че снимките са далеч от осъществяване и най-ранната премиера, на която можем да се надяваме, е в края на 2022 г. Най-вече стискаме палци обаче качеството ако не да се вдигне, то поне да се запази. Втората книга е с по-добри оценки от първата, така че имаме основание да очакваме подобрение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата