arhivi na zloto

Шпиони срещу ислямисти, нацисти, демони и бюрокрация

На пазара е романът „Архиви на злото“, първи том от поредицата „Досиетата на Боб“ от Чарлс Строс, изд. Litus.

arhivi na zloto cc„Архиви на злото“ разказва за началото на кариерата на Боб в шпионажа. Цялото му име (измислено, разбира се, поради опасения за неговата сигурност) е Боб Оливър Франсис Хауърд. Той е компютърен специалист в тайните служби, контролиращи окултната активност, по-известни като Пералнята. Впоследствие му е възложена мисия като агент, която води до поредица от спиращи дъха приключения. Ислямисти, нацисти и демони забъркват ужасяваща конспирация, която заплашва съдбата на цялата планета. Боб и агентите от Пералнята са изправени пред огромно изпитание, през което могат да преминат само с цената на невероятни рискове и потъпкване на бюрократичните протоколи.

„Досиетата на Боб“ е поредица, но книгите в нея са независими и логически завършени. Том 1 включва романа „Архиви на злото“ и новелата „Бетонна джунгла“.

В новелата „Бетонна джунгла“ Боб и детектив Джозефин трябва да разплетат поредната опасна конспирация.

Авторът, Чарлс Строс, е британец, често сравняван с Х. Ф. Лъвкрафт заради стила си и способността си да описва ужасяващи сцени. Преводът е дело на Елена Павлова, превела книги като „Слепоглед“ на Питър Уотс и „Домът на слънцата“ от Алистър Рейнолдс и автор на наскоро излезлия сборник с разкази „Две луни“, а художник на корицата е Петър Станимиров. Книгата излиза с логото на издателство „Литус“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата