Ловци на духове 3

Ще има ли "Ловци на духове 3"?

Може би през 2012 г. ще видим трети филм от култовата поредица „Ловци на духове“, която направи всичките си актьори звезди.

Дори така и да не види бял свят „Ловци на духове 3“ вероятно би намерил достойно място в книгата на Гинес за категория „филми, които са минали през най-много адски трудности, за да излязат“.

Идеята да се направи трети филм от поредицата не е нова. Всъщност слухове за работа по такава се появиха още преди 2 години, когато продуцентите обявиха намеренията си.  Дан Акройд и Харолд Рамис, двама от тримата ловци на духове в оригиналните филми от 1984 и 1989г. също подкрепиха инициативата и се включиха в работата още отрано. Появиха се слухове, че Сигорни Уивър също ще се върне в ролята си, а култови за жанра актриси като Ана Фарис („Страшен филм“) и Илайза Душку („Ясновидката Тру“, „Куклена къща“, „Бъфи: Убийцата на вампири“) също ще получат немалки роли.

Продуцентите обаче срещнаха огромни трудности по пътя си – от уреждане на права до безкрайни преговори с различните звезди от старите филми. Последната пречка пред проекта е Бил Мъри. Ексцентричната звезда наскоро игра себе си в зомби-комедията „Зомбиленд“, където отново напомни за статута си. В момента графикът му е твърде натоварен и не е сигурен, че може да поеме още една роля, дори във филм, който може да възвърне и позабравената му световна слава като „Ловци на духове 3“. Продуцентите напълно осъзнават, че участието му в проекта е от съществено значение за успеха му. Според последните новини Бил Мъри се е съгласил, но трябва да одобри сценария, който заради него е преработен за пореден път. Актьорът е и един от петимата акционери на дружеството, което държи правата за франчайза. Това означава, че дори да искат, продуцентите не могат да реализират филма без неговото съгласие.

Феновете на поредицата (а за инвеститорите да не говорим) с нетърпение очакват заетата холивудска звезда да намери време да прочете сценария и да даде подписа си. Ако го направи, то заснемането вероятно ще започне в края на 2011, а филмът ще бъде пуснат по кината през есента на 2012.

А помним ли в България двата филма, повторени стократно по БТВ, БНТ и Нова телевизия? Ще има ли успех поредицата? Чувствайте се свободни да коментирате под статията или във форума ни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата