the signal

Сигнал от немска космонавтска драма

Трейлър за минисериала Das Signal.

Netflix продължава да интригува с продукциите си от Германия. След като спечели сърцата на цял свят с Dark, продължи да пуска други сериали, макар техният успех да остана доста по-скромен. Следващото немскоезично предложение е минисериалът в четири части „Сигналът“. В него става дума за изчезнала космонавтка и за семейството й, което ще направи всичко възможно, за да я открие.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Паула отново е на Земята след месеци в орбита. Остава й само един презокеански полет и ще се върне у дома. Но тя така и не пристига. Свен и дъщеря му Чарли чакат на летището, но самолетът не пристига. Докато Свен се опитва да защити дъщеря си от осъзнаването на това какво вероятно се е случило, той открива, че Паула му е оставила мистерия, която той трябва да разкрие. Но колкото повече я разследва, толкова повече животът му се разпада и толкова по-голяма става заплахата за него и дъщеря му, а накрая и за целия свят. Защото Паува е била на Международната космическа станция. И там горе, в мрака на космоса, е направила невероятно откритие…

Синопсисът и трейлърът не разкриват какво точно е това откритие, но явно е опасно. Дали ще има извънземни? За четири епизода с този трейлър – едва ли, но все пак има потенциал за нещо интересно – най-малкото някоя политическа драма. А ако емоционалният заряд от историята на самотния баща е добре направен, за да допълни интригата, то сериалът може и да си струва. Поне е обявен като минисериал в 4 епизода, което би трябвало да означава, че историята ще бъде завършена и без да е необходим втори сезон (какъвто така или иначе повечето продукции по стрийминг платформата не получават).

Премиерата на Das Signal или The Signal ще бъде на 7 март по Netflix.