sinbad 45357

Sinbad печели международна слава

Syfy е купила правата за излъчване на първия сезон отвъд океана.

Изображение с име: Sinbad 4721Това лято Sky1 ни заинтригува с новаторския проект „Синбад“. Сериалчето има типично британска атмосфера, подобна на тази в „Мерлин“ – фентъзи приключенски сериал с отделни сюжети за всеки епизод и една обща, която да свързва сезона. След като Doctor Who, Torchwood и Merlin прокараха пътя към международния успех, едва ли е изненадващо, че сега и Sinbad ще го извърви.

Великобританската продукция ще се пусне и по американския канал за фантастика Syfy. „С богатата си история и многото екшън „Синбад“ ще бъде прекрасна добавка към програмата ни“, хвалят се оттам, докато BBC Worldwide също се наслаждава на международния успех на поредния сериал: „Syfy ще бъде перфектният дом за „Синбад“. Безсмъртната история в модерен вариант ще завладее американските зрители като буря.“

Готвената американска премиера е за април 2013-та, а във Великобритания вече са излъчени 10 от епизодите на първия сезон и остават само 2, които ще излязат съответно на 16-ти и 23-ти септември.

Вероятно един от най-големите козове на сериала е Навийн Андрюс от „Изгубени“, който отдавна има международна слава покрай хитовия сериал на Джей Джей Ейбрамс. Останалите актьори в състава са в по-голямата си част дебютанти, но това не им пречи да се справят на съвсем прилично ниво.

Може би не след дълго ще гледаме 12-те епизода и по някоя българска телевизия? Засега AXN Sci-Fi са единствената програма у нас, която обръща внимание на фантастиките от Острова, така че очакваме скоро и „Синбад“ да се появи именно там.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата