THE BOOGEYMAN

Стивън Кинг ни кани при Торбалан

Трейлър за филма The Boogeyman

През последните години стана по-трудно да се вълнуваме от предстоящите адаптации на романите на Стивън Кинг. „Гробище за домашни любимци“ и „Подпалвачката“ в новите си версии не бяха особено вдъхновяващи, а „Кендимен“ вече го забравихме, нищо че още няма година и половина от премиерата му. Последният хит в екранизациите на неговите творби беше „То“, като дори и при него брилянтната първа част беше провалена от много слаба втора. Въпреки това, „Торбалан“ изглежда обещаващ – поне откъм хорър елементите с титулярното чудовище. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В „Торбалан“ 16-годишната Сейди и по-малката ѝ сестра Сойър са разтърсени от трагичната смърт на майка им, но не получават голяма подкрепа и разбиране от техния баща Уил Харпър – психотерапевт, който не се справя много успешно с преодоляването на собствената си болка. Когато отчаян пациент се оказва на прага на тяхната къща в търсене на помощ, той довежда в дома им ужасяващо същество с ненаситен глад, което няма да се спре пред нищо, за да погълне децата.

Филмът е адаптация на разказа на Стивън Кинг „Вампирът“ от дебютния му сборник „Нощна смяна“. На английски имената на разказа и филма са еднакви – The Boogeyman, но на български по не много ясни причини са различни. Първоначално е било предвидено филмът да отиде директно на стрийминг, но добрите реакции от тестовите зрители са окуражили продуцентите първо да го пуснат по кината, което ни вдига очакванията леко.

Премиерата на „Торбалан“ е на 2 юни по кината.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата