Syfy-logo-banner.JPG

Syfy с нов постапокалиптичен трилър

Американската кабеларка за фантастика е поръчала 13 епизода на Aftermath.

Краят на света е сред най-популярните теми във фантастиката в последно време и новият сериал на Syfy планира да яхне същата вълна. Проектът се нарича Aftermath („Последици“ – да не се бърка с играта със същото име) и ще има най-малко 13 епизода – толкова са поръчани за първи сезон, като идеята е да се снима през май и да се пусне по телевизията през лятото. Партньори на Syfy са обичайните заподозрени от канадската Space, с която си сътрудничат и за половината други собствени сериали като Killjoys, Dark Matter, наскоро завършилите Continuum, Lost Girl и др.

За главните роли са наети Джули Сара Стоун, Леви Мейдън (двамата са с малки роли в The Killing) и Тейлър Хиксън (с малка роля в Deadpool) – младежи, които не са много известни, но има надежда да станат такива. Тримата ще играят семейство (две сестри и брат), което пораства в условията на апокалипсис. Стоун ще бъде Дейна Коупленд – прагматичната и остроумната сестра с обширни научни познания, Хиксън е Бриана Коупленд – емоционална и романтична бунтарка, а Мейдън е Мат Коупленд – смел боец, принуден от обстоятелствата да бъде брутален. Лесли Хоуп (The River, The Strain) също ще участва, но с гостуваща роля (няма да се учудя ако е майка им, която ще умре в първи епизод, макар че все още няма никаква информация за ролята й).

Сред режисьорите на сериите от дебютния сезон ще бъдат Стефан Плешчински („Да бъдеш човек“), Ейприл Мълън („Килджойс – Ловци на глави“) и Джеймс Маршал („Хрониките на Шанара“). Актьорите може да не са от най-високопрофилните, главните сценаристи и създатели на сериала Уилям Лорън и Глен Дейвис също не сте ги чували, но поне откъм режисьори са се постарали.

Въпросът сега е на какво ще прилича новият проект и дали има място за него в телевизионния пейзаж, доминиран от The 100, The Walking Dead и други постапокалиптични сериали. Ще разберем през лятото, стига продукцията да върви по график.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата