terry-gilliam

Тери Гилиъм ще прави сериал по Time Bandits

Нестандартната фантастична комедия вероятно ще има модерен тв-вариант.

Тери Гилиъм сигурно ви е известен като режисьор, който прави едни от най-странните филми, но от типа, които стават култови класики („Бразилия“, „12 маймуни“). В момента официално той се е заел със свой проект на име „Човекът, който уби дон Кихот“ – Гилиъм се надява снимките да започнат през април. Но докато чака заветния момент, режисьорът не спи, а планира как да съживи един от старите си хитове…

Един от най-популярните фентъзи филми на Гилиъм е „Бандити във времето“ – комедия от 1981, в която малко момче с голямо въображение попада на група джуджета, които пътуват във времето със своята карта с порталите през Вселената и търсят съкровище за крадене. С бюджет от едва 5 милиона филмът прави 42 милиона само от кинопрожекции в щатите. В актьорския състав са Шон Конъри, Джон Клийс, Катрин Хелмънд, Питър Вон и др. даровити актьори от онова време, които днес са смятани за легенди.

Сега Гилиъм иска да възроди идеята си, и то не в още един филм, а в сериал! Дори смята това да е следващия му проект, макар че още не е решил дали вместо това да не опита с нов свой сценарий, озаглавен „Дефектният детектив“. Дори да се спре на втората възможност обаче, явно е, че Гилиъм сериозно се замисля за тв-адаптация на култовия си фентъзи хит.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако все пак римейкът за малкия екран отстъпи на втората идея, то Гилиъм дава подробности и за нея – в The Defective Detective става дума за нюйоркско ченге на средна възраст, което някога е било герой, но сега е дебел циник на ръба на нервна криза. Ченгето обаче се озовава в детска фантазия, в която правилата на нюйоркските улици не важат. Най-добрият начин да убиеш дракон не е с пистолет, а с клон от дърво, който си представяш за меч.

Втората концепция, разбира се, е за филм, но ако Гилиъм реши да прави сериала по Time Bandits, то сценаристите му ще могат да измислят безкрайно количество сюжети. Както сериали като Doctor Who, Sliders и Legends of Tomorrow показват – пътуването във времето може да бъде неизчерпаем източник на идеи и сюжети за приключения.

Каквото и да избере Гилиъм, сигурни сме, че дори да не е гениално, ще бъде поне нестандартно и задължително за гледане.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата