The-Midnight-Club

The Midnight Club – спрян, Wednesday е новият хит на Netflix

Майк Фланаган се мести в Amazon Prime, а Netflix си имат нов любимец.

Интересни развития около Netflix в последните дни. Стрийминг платформата напоследък затъва все повече – абонатите намаляват, хитовите им сериали се броят на пръсти, при средно успешните брадвата играе безмилостно, а наскоро стана ясно, че за пръв път от 10 години вече не са номер 1 в САЩ – Amazon Prime са натрупали повече абонати.

На този фон имаме една лоша и една добра новина.

Лошата се отнася до новия сериал на Майк Фланаган „Среднощният клуб“. Създателят на The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor и Midnight Mass беше един от галениците на Netflix с дългосрочна сделка да продуцира сериали за стрийминг платформата. The Midnight Club беше поредното му предложение, както и първото от четирите, което беше разработено не като минисериал, а като сериал с идея за няколко сезона. Уви, точно то се оказа най-непопулярно сред зрителите и втори сезон няма да му бъде поръчван. Новината идва часове след като Майк Фланаган и творческият му партньор Майк Трейси обявяват, че напускат Netflix и се местят в Amazon Prime.

The Midnight Club разказваше за група смъртно болни тийнейджъри в пансион, които всяка нощ се срещат тайно и си разказват страшни истории. С приятелствата си те си помагат да направят последните си дни по-поносими и интересни. За съжаление, странни свръхестествени събития правят живота в Брайтклиф доста по-труден и опасен. Фланаган не можа да завърши сериала си, но поне разкри плановете си за втори сезон, за да могат феновете да не се чудят какво е щяло да стане.

Според поста му, много от оцелелите юноши от първи сезон са щели да умрат във втори. Амеш е щял да умре от глиобластомата си след трогателен разговор с Чистача, видян за кратко да чисти стаята след умрялото момиче в първи сезон. Чистача е щял да стане по-важен герой, който да посети и Натсуки преди смъртта й. След нея наред е бил Кевин. Финалната голяма смърт за сезона е щяла да бъде тази на Илонка – тя е щяла да бъде и героинята, която да разбере, че Чистача всъщност е персонификация на Смъртта, а сянката, която някои обитатели на Брайтклиф видяха, е всъщност „Тях“ – същество, което води умиращите към просветление и катарзис преди следващия етап. Единствено за Спенсър се е очертавал позитивен край – той е щял да се възползва от нови антивирусни лекарства и да бъде преквалифициран като просто болен, а не смъртно болен. Причината за татуировката и плешивата глава на доктор Стантън е, че тя е дъщеря на първия лидер на сектата, Акесо, а истинското й име е Джорджина Балард – тя е минала през химиотерапия за рак, която е била успешна и е довела до ремисия. Двата призрака, които Илонка и Кевин виждат, са всъщност строителят на Брайтклиф и съпругата му – а самите Илонка и Кевин са всъщност реинкарнации на двамата, което е предопределило и тяхната любов.

Фланаган е имал идеи и за трети сезон, в случай, че сериалът се окажел по-успешен от очакваното (колко наивно от негова страна!). В него е щяло да има нови герои, които да си разказват легенди за предишните обитатели на Брайтклиф – а именно, нашите познайници от първи сезон.

Изображение с име: wednesday-addams-hand

След всички тези депресиращи разкрития, време е да разкажем и за добрата новина. Тя касае сериала Wednesday, който се оказа новия най-голям хит на Netflix за годината. Доскорошният безспорен победител Stranger Things четвърти сезон остава на второ място. За първата седмица от премиерата си, „Сряда“ е гледан в продължение на 341 милиона часа, докато аналогичният резултат на „Странни неща“ е 335 милиона часа. Netflix отдавна се притесняват, че нямат какво да замести най-силната им интелектуална собственост през последните години след планирания край в пети сезон, но ето че съдбата се погрижи за тях и им прати добър заместител. Явно комбинацията от силния бранд „Семейство Адамс“, силния режисьор Тим Бъртън и силната актриса Джена Ортега се е оказала повече от успешна. Ако Netflix ударят кьоравото още няколко пъти със сериал като Wednesday, може би залезът им ще бъде спрян.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата