dead boy detectives

Тийнейджъри-духове-детективи по Netflix

Тийзър за сериала Dead Boy Detectives

Тормози ли ви досаден призрак? Откраднал ли е някой демон спомените ви? Ако да, позвънете на мъртвите момчета-детективи. Те са част от новия сериал на Netflix, дело на познатия ни Нийл Геймън, автор на комикса, на който сериалът се базира. Всъщност, сюжетът ще развива в същата вселена като The Sandman. Ето и първия трейлър към него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Двама тийнейджъри се намират в смъртта… и ще направят всичко, за да бъдат заедно – включително да бягат от зли вещици, Ада и Смъртта. С помощта на ясновидката Кристал те ще работят заедно, за да разрешат някои от най-мистичните паранормални случаи на смъртното царство.

Феновете на Геймън изглеждат доста доволни от трейлъра, макар и да изпитват леко притеснение от Netflix – стрийминг платформата е изключително скръндзава откъм подновяване на сериалите си за втори сезон, като дори The Sandman едвам се добра. Нещо повече, Dead Boy Detectives първоначално беше предвиден за HBO Max, но отпадна оттам заради чистката им и намаляването на продукцията. Netflix е като спасение за сериала, но не са първоначалните продуценти. Пилотният епизод е заснет между декември 2021 и януари 2022 година, а останалите серии – чак в края на 2022 и началото на 2023 година, така че и пътят на първи сезон зад кадър не е бил много лек.

Премиерата на „Мъртви момчета-детективи“ ще бъде през април 2024 година, но още няма точна дата.