Doctor-Who--orphan black

Тийзъри за следващите епизоди на Doctor Who и Orphan Black

Юбилейният епизод на „Доктор кой“ заработи превъзходни рейтинги и беше гледан на кино от над половин милион души.

Очаквано, снощи „Доктор кой“ постави нов рекорд не само в жанра, но и в телевизията въобще. С излъчването си в точно 94 държави и редица кина из Европа, САЩ и Латинска Америка той получи грамота от Гинес за „най-голямо едновременно излъчване на телевизионна програма в света“.

Рейтингите за дългоочаквания епизод във Великобритания са повече от добри – почти 11 милиона души са гледали епизода директно. Макар това да не е рекорд (той се държи от коледния епизод с Кайли Миноуг), представянето си е повече от добро, а и е първият път, в който Doctor Who бие британския Х-фактор. За съжаление, зрителите на тамошната версия на „Танцувай със звездите“, са били повече, но пък това не включва хората, които ще гледат The Day of the Doctor на запис, в интернет или на ДВД.

Така или иначе, постигнатите рейтинги и рекорди са си добри – самият факт, че сериалът стана на половин век е рекорд, пред който можем само да се поклоним.

След като почетохме историята, време е да погледнем и в бъдещето – след само 1 месец ще ни бъде предложен нов специален епизод на „Доктор кой“, а именно коледният. Вече знаем, че в него Мат Смит ще бъде заменен от Питър Капалди, тоест ще видим нова регенерация. От вчера имаме и тийзър, в който виждаме защо – по време на светлия празник Доктора ще се озове на Трензалор, където ще се изправи срещу далеци, сайбърмени и ридаещи ангели…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дори след емоциите, породени от специалния епизод, този тийзър си изглежда много вълнуващ. Но ако все още събирате мислите и впечатленията си от „Денят на Доктора“ и се чудите къде да ги споделите – направете го в съответната тема от форума ни.

А сега нека малко да си починем от Доктора и да обърнем внимание на друг култов британски (или поне наполовина британски) фантастичен сериал, който също пусна тийзър за следващите си епизоди вчера. Култовият Orphan Black ще се завърне за втори сезон на 19 април 2014. В клипчето няма нищо конкретно като нови сцени, но върши добра работа в това да ни припомни атмосферата и дълбочината на провокативния сериал. Очакваме Татяна Маслани отново да ни смае с актьорските си способности и стискаме палци сериалът да не се разводни.

http://www.youtube.com/watch?v=1zCNJG07i-g

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата