tom-holland-daisy-ridley-chaos-walking

Том Холанд и Дейзи Ридли ще играят в „Живият хаос“

Трилогията на Патрик Нес ще бъде адаптирана в кино поредица.

Изображение с име: jiviqt haosЖелязото се кове докато е горещо, а в момента няма по-нагорещяващи се звезди от Том Холанд и Дейзи Ридли. Доскоро и двамата не бяха известни с нищо – само пробиваха с малки роли в скромни продукции. Но днес те са Спайдър-мен и новата главна героиня в „Междузвездни войни“. Поемането на такива отговорни роли в световно известни франчайзи безспорно е постижение и признание за тях, с което те значително вдигат реномето си. Сега Холанд и Ридли ще имат възможност да тестват доколко имената им са станали доходоносни като оглавят филм, основан на доста по-скромен франчайз – трилогията „Живият хаос“ на Патрик Нес.

Въпреки че няма силата да доведе адаптацията до гарантиран хит, Chaos Walking не е без своите фенове и достойнства. Трите книги („Не пускай ножа“, „Въпросът и възражението“, „Чудовищата на войната“) са издадени на български още преди години от Студио Артлайн и са събрали доста хвалби. Тиражът им засега е изчерпан, но със сигурност ще се пуснат наново щом дойде време за филма. Патрик Нес е автор и на „Часът на чудовището“, чиято адаптация събра добри отзиви миналата година, а като сценарист се е доказал с „Клас“ – доста приятно разклонение от „Доктор кой“, макар и без втори сезон (засега).

Действието в „Живият хаос“ се развива в далечното бъдеще, когато всички живи същества могат да чуват мислите си в поток от образи и звуци, наречен „Шумът“. Има обаче жени, чиито мисли не са част от Шума и мъжете искат да ги унищожат. Том Холанд ще играе Тод Хюит, а Дейзи Ридли – Виола Ийд. Двамата се впускат в шеметно бягство, навигирайки през религиозни фанатици и сложни морални дилеми. В книгите героите са по-малки на възраст, но това няма да е първият случай на състаряване на персонажи с цел получаване на филм за по-широка аудитория.

Първата част от поредицата (засега няма гаранция, че ще се реализира цялата трилогия) ще бъде режисирана от Дъг Лайман („На ръба на утрешния ден“), а сценарият ще бъде на самия автор – Патрик Нес, както и на Чарли Кауфман („Блясъкът на чистия ум“) и Джон Лий Ханкок („Снежанка и Ловеца“). Снимките започват следващия месец, когато Холанд ще приключи с „Отмъстителите: Войната на безкрая“, а Ридли ще си почива между осми и девети епизод на „Междузвездни войни“.

Вече е обявена и премиерната дата – 1 март 2019 година. Тогава са планирани също „Как да си дресираш дракон 3“, а седмица по-късно излиза „Капитан Марвел“ – сериозна конкуренция, но ако филмът бъде направен както трябва, феновете на научната фантастика и младите актьори едва ли ще се поколебаят какво да изберат.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата