avengers endgame

Трейлър на Марвел за миналото и бъдещето

Първи кадри от The Eternals в Marvel Studios Celebrates the Movies.

2020 беше тежка година за всички, включително и за феновете на Марвел-филмите, които бяха свикнали да ги глезят с поне 2 предложения на година. Пандемията обаче не може да държи Отмъстителите далеч от киносалоните задълго, така че скоро историите им ще се завърнат там. Марвел ни напомня този факт с общ трейлър за продукциите си, като в началото препраща към моменти от миналото, а след това показва кадри от предстоящите филми, както и премиерни дати за повече от 2 години напред.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако не друго, то пандемията поне удари в подходящия момент – Марвел тъкмо завършиха третата си фаза бомбастично с „Отмъстителите: Краят“, така че малката почивка не се отрази зле. Сега четвъртата фаза ще започне с дългоочаквания „Черната вдовица“, ще продължи с представяне на нови герои в „Шанг Чи и легендата за десетте пръстена“ и „Вечните“, и ще ни върне към приключенията на човека-паяк в „Спайдър-мен: Без път към дома“. Всичко това ще излезе още тази година – през юли, септември, ноември и декември.

За догодина пък ще ни чакат „Доктор Стрейндж и мултивселената на лудостта“ през март, „Тор: Любов и гръмотевици“ през май, „Черната пантера 2: Уаканда завинаги“ през юли и „Марвелките“ (едва ли това ще е официалният превод, по-вероятно е да запазят по-простичкото „Капитан Марвел 2“) през ноември.

Програмата е готова и за първата половина на 2023 година, когато ще гледаме „Ант-мен и Осата: Квантомания“ през февруари и „Пазители на галактиката vol. 3“ през май. Вероятно след това ще има и още. Освен ако, разбира се, не ни удари нова пандемия…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата