the-x-files-2015-walter-skinner

Трейлър за 11-ти сезон на The X-Files

Уилям се завръща, Скъли си отива.

По някаква причина екипът на „Досиетата Х“ не уважава най-големия комик-кон в света – този в Сан Диего, и рядко го посещава. Вместо това подкрепя по-малкия му брат, комик-кон в Ню Йорк. Тази година това става многократно по-осезаемо – именно на това събитие беше показан първият трейлър за предстоящите нови 10 епизода. Въпреки че има какво да се желае от кадрите, виждаме доста вълнуващи моменти, включително и екшън!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че Скъли е участвала в немалко престрелки през годините, екшън сцената в горното клипче май е най-интензивната й досега. Както беше загатнато в миналия сезон, в този най-накрая ще видим завръщането на Уилям – сина на Мълдър и Скъли. За съжаление, той едва ли ще е положителен персонаж – репликата „Трябва да го спреш, преди да стовари Ада на Земята“ май се отнася за него. Имаме пълнокръвни извънземни (да се надяваме, че опитът да се изтрият те от митологията на сериала в миналия сезон ще бъде забравен), кадър с новия злодей, изигран от Барбара Хърши, зомбиподобна лелка, дългоноктесто чудовище, дори завръщане на Лангли, един от тримата самотни стрелци (които уж са мъртви и дано да си останат такива).

Колкото и тъпотии да ни бяха показани в десети сезон, няма как да пропуснем единадесети. Дори митологичните епизоди да продължат да са на същото потресаващо ниско ниво, поне ще имаме повече самостоятелни такива тази година – цели 8. Мич Пиледжи е обещал да видим повече от Скинър, дори и сюжет в миналото, когато Скинър и Пушача са били млади.

Имаме и една трагична новина – Джилиан Андерсън е обявила, че няма да се завръща в сериала след 11-ти сезон. Това тя е казала в няколко интервюта, от които излиза, че не е искала да се връща и тази година, но е чувствала, че „Досиетата Х“ не са дали достатъчно на феновете и са останали твърде много недовършени неща. В този ред на мисли, много е вероятно тази година да видим финал за нейната история – ако се съди по сцените в болницата, може би дори смърт? Би било приличен край за сериала (първият такъв в четвъртвековната му история), стига Крис Картър и Fox изобщо да искат да се стига до такъв – сценаристът и продуцентите по-скоро дадоха много пъти да се разбере, че по-скоро биха изцедили франчайза до пълното му обезформяне, отколкото да сложат точка докато още има кой да се вълнува.

 

Новите серии ще тръгнат в началото на 2018 г. и ще ги чакаме както с нетърпение, така и с основателно притеснение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата