deadpool

Трейлър за Deadpool

Най-накрая забавен супергерой?

Всички знаем, че Марвел в момента са царете на киноиндустрията, особено що се отнася до супергерои. Скоро DC Comics ще се опитат да им бъдат конкуренция, но засега няма реална такава. В повечето случаи филмите следват до болка позната формула, а различните режисьори им придават само по щипка индивидуалност, колкото да задържат интереса на неутолимата за такъв тип забавление публика.

Със следващия си герой обаче Марвел ще се разширят извън правене на филми, подходящи за цялото семейство, тоест и за деца. Осезаемата липса на кръв, секс и пиперливи шегички в продукцията им досега скоро ще бъде попълнена от най-нестандартния им персонаж – Deadpool (още не знам как ще го преведат на български, ако изобщо си направят труда). Той е устат, нахален, нахакан и леко лош, затова не му се изпречвайте на пътя:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Въпреки че Марвел винаги слага шегички в своите филми, те рядко предизвикват повече от учтива усмивка у зрителите. Дедпул явно ще търси промяна на това, отчасти чрез по-груб и черен хумор (макар част от него да звучи като в просташка тийнейджърска комедия, има и успешни реплики). Такъв супергерой е напълно неподходящ за света на „Отмъстителите“, където всичко е в рамките на доброто възпитание и на които майките могат да разчитат да не развращават дечицата им. Затова и този филм ще бъде забранен за малолетни, а негов продуцент е 20th Century Fox, които държат също Х-мен и Фантастичната четворка. Докато с първото развитието е неравно, но като цяло успешно, с второто „лисицата“ бележи провал след провал. Един успех с Deadpool определено ще им дойде много добре. Съдейки по реакциите към трейлъра, очакванията са положителни.

В главните роли са Раян Рейнолдс, Морена Бакарин, Джина Карано, Ти Джей Милър, Ед Скрийн, Рейчъл Шийн и други. Както винаги, ще видим за малко и Стан Лий, създателят на комиксите, този пък като диджей.

Премиерата на Deadpool е на 12 февруари 2016.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата