pet sematary

Трейлър за „Гробище за домашни любимци“

Новата адаптация на Стивънкинговия роман изглежда доста добре.

От известно време насам знаем, че Paramount работят по нова филмова адаптация на романа „Гробище за домашни любимци“ на Стивън Кинг. Това е една от най-обичаните му книги, а предишната екранизация от 1989 г. може да няма широко критическо одобрение, но за някои хора днес е една от емблемите на детството. Така, по примера на „То“, се стига до новата интерпретация, която има шанс да обедини стари и нови фенове в едно. Нека видим как се е получила тя:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Джейсън Кларк играе Луис Крийд, доктор от Бостън, който се мести заедно със семейството си в малкото градче Лъдлоу. Домът на сем. Крийд се намира до наглед обикновено гробище за домашни любимци (табелката за което е написана неправилно на английски), надзиравано от милия старец Джъд Крандал (Джон Литгоу). Оказва се обаче, че това гробище не е никак обикновено – то може да връща умрелите животни обратно към живота (включително удачно мърлявата зловеща котка от трейлъра), но на ужасяваща цена. Дали на семейство Крийд няма да му се наложи да го използва и за нещо повече?

Филмът излиза чак през април догодина, но Парамаунт явно се възползват от наближаващия Хелоуин, за да предизвикат интерес отсега. Появата на толкова ранен трейлър е по-скоро добър знак, че студиото е уверено в качеството на филма. Сценарият е на Джеф Бълър („Среднощен влак за месо“, предстоящия сериал „Нощен летец“), а режисьори са сравнително неизвестните Кевин Кьолш и Денис Уидмайър. Според обещанията на екипа, екранизацията ще се придържа към всички ужаси от романа и няма да омекотява нищо. Надяваме се да е така!

Премиерата на Pet Sematary е на 5 април 2019.

Изображение с име: Pet-Sematary-2019-movie-poster

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата