a-series-of-unfortunate-events-t

Трейлър за „Поредица от злополучия“ на Netflix

Серията от книги на Лемъни Сникет ще се превърне в сериал.

„Поредица от злополучия“ е една от най-нестандартните книжни поредици на последните 20 години. Тринайсетте книги на Лемъни Сникет (псевдоним на Даниъл Хандлър) започват да излизат горе-долу по същото време, по което и Хари Потър. Те разказват за странните, но забавни истории за приключенията на сираците Бодлер – изобретателната Вайълет, заровения в книгите Клаус и бебето Съни. Правят филм по тях през 2004 с Джим Кери в главната роля, но не се стига до продължения. Сега, след като книгите най-накрая са завършени, Нетфликс решават да се захванат с амбициозната задача да заснемат любопитните сюжети. Намеренията им бяха обявени още преди 2 години, като успяха да привлекат Нийл Патрик Харис за главната роля – алчния злодей Граф Олаф. Първият трейлър вече е готов и показва, че стилът на книгите (по-конкретно на илюстрациите в тях) и на филма ще бъде запазен:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Кадрите показват сцени от първите четири книги, което вероятно значи, че Нетфликс няма да губи време в разводняване на сюжетите. Всяка книга ще заема по два едночасови епизода. Впрочем, това се води най-скъпата продукция на Netflix досега.

Създател на сериала е самият Даниъл Хандлър, така че адаптацията се очертава максимално вярна към оригинала. Личи си, че актьорският състав се забавлява в пресъздаването на хумористичните и леко садистични сюжети, което се надяваме да се пренесе и върху публиката, въпреки инфантилните шеги. Най-сериозната дупка засега е шрифтът, избран като водещ за трейлъра и плаката – неудачна заемка от „Джурасик парк“.

Първи сезон ще излезе накуп на 13 януари (пада се петък 13-ти) 2017 г.

series-unfortunate-events-poster-netflix-2017

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата