TelltaleGames TWD Season4

Трейлър за последния сезон на Telltale’s The Walking Dead

Поредицата от игри наближава своя край.

Telltale Games буквално изгряха преди няколко години с първия сезон от тяхната адаптация на „Живите мъртви“. За поредицата от игри, разделена на епизоди и сезони като сериал, те създадоха нова героиня, чиято история е на път да завърши. Клементайн порасна през годините и сега е отговорна за повече от себе си. Изборите, които е правила досега, ще се отразят върху завършека, който предстои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Интересно е смесването на две тропи – училището за деца с проблеми и зомбитата. Идеята има потенциал да бъде наистина добра, ако не бъде твърде разводнена с тийн-тематики. Клементайн обаче вече не е точно дете и едва ли драмите й ще са свързани с любовни триъгълници.

В последния, четвърти сезон ще има нови механики и визуални ефекти, налични още от първия епизод. Това включва геймплей и битки със зомбита, които не са по сценарий. Камерата над рамото пък ще позволи нова свобода и по-добър поглед върху усъвършенстваната графика.

Въпреки фаталистичното име, компанията няма да свърши с „Живите мъртви“ дотук. Тепърва предстоят още игрови сериали, вероятно с нови герои и места. Първият епизод от The Walking Dead: The Final Season ще бъде достъпен срещу $19.99 на 14 август за PlayStation 4, Xbox One и Windows PC, като в близко бъдеще ще има и версия за Nintendo Switch.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата