netflix-split

Трейлъри за два нови сериала на Netflix

Locke & Key е фентъзи по графична новела на Джо Хил, а October Faction е по комикс на Стив Найлс и Деймиън Уорм.

Netflix продължава да ни залива със съдържание, което евентуално да замести „Вещерът“ в сърцата ни. Е, следващите сериали едва ли ще го постигнат, но все пак имат потенциал да ни предложат качествено забавление. И двата ще бъдат с по 10 епизода, и двата явно са насочени към тийнейджъри с афинитет към фентъзито.

Започваме с по-дългоочаквания проект, а именно – Locke & Key. За него ви пишем от години. Той е по графична новела на Джо Хил, сина на Стивън Кинг, който напоследък успява да си изгради сам име с книги и сериали по тях, макар и още да няма някой голям хит зад гърба си. „Лок и Кий“ (заглавието може да се разбира и като „Ключалка и ключ“) разказва за три деца, които се местят в наследения си дом след като баща им е убит. Там обаче откриват магически ключове, отварящи портали към други места и светове, както и предлагащи им изобилие от свръхестествени способности. Макар името на автора да се свързва повече с жанра на ужасите, това изглежда повече като красиво детско фентъзи. Първи сезон ще направи премиерата си на 7 февруари.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Вторият сериал всъщност можеше да е първи, защото ще излезе по-рано – на 23 януари. Той също е по комикси, но на по-малко известните извън комиксовите среди Стив Найлс и Деймиън Уорм. Разказва се за двама 17-годишни близнаци, които откриват, че уж обикновените им родители всъщност не са застрахователни агенти, а тренирани убийци, които ловят чудовища. Фред и Делорис Алън са агенти под прикритие на Октомврийската фракция и местенето в родното им малко градче Плезънтвил близо до Ню Йорк ще се отрази зле както на работата, така и на семейния им живот.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата