vischko jivo e treva

Тревата и живота

На 26 януари излиза отново „Всичко живо е трева“ на Клифърд Саймък

vischko jivo e treva cccЕдин от шедьоврите на научната фантастика, „Всичко живо е трева“ на Клифърд Саймък“ излиза в ново издание този понеделник. След като преди 40 години го издаде „Народна култура“, а след това през 90-те GS Publishing и „Бард“, сега „Колибри“ го пуска на пазара. Идеята в този роман по-късно е взета от Стивън Кинг за „Под купола“, а днес той е една от класиките на жанра.

Във „Всичко живо е трева“ (превод: Жечка Георгиева, Радка Лафчиева, 328 стр., цена: 18 лв.) тайнствена, невидима за окото бариера внезапно загражда отвсякъде малко, забравено от света градче някъде в Америка. Оказва се, че галактическа форма на интелигентност се опитва да наложи мир и хармония на човечеството. Само че страхът от неизвестното постепенно ескалира и кара хората да се съпротивляват…

Клифърд Д. Саймък (1904 – 1988) е сред емблемите в световната научна фантастика. Приживе го удостояват с най-авторитетните награди в тази област. През 2014-а почитателите му по цялата планета отбелязаха 110 годишнината от неговото рождение, а тази година се навършват 50 години от издаването на знаковия роман „Всичко живо е трева” и 40 години от неговото първо публикуване на български език.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата