boyslife ttt

Усетете чара на Момчешкия живот

„Изток-Запад“ пускат „Момчешки живот“ на Робърт МакКамън

Изображение с име: boyslifeЗефир, 60-те години на XX век. Град, в който може да се случи всичко – в реката дебне древно чудовище, на което суеверните афроамериканци всяка година принасят жертва, по шосето се носи призрачна спортна кола, по някое време и един трицератопс заживява наблизо; в гората вечна цел на ловците е легендарен бял елен; в църквата нахлуват разярени стършели; в бездънното езеро цамбурва кола със загадъчен труп в нея, а тъмнокожа столетница предизвиква изблик на расова омраза и отключва страховити събития с желанието си събратята й да помнят своето робско минало… През това време пък едно хлапе на име Кори Макенсън иска само да кара своето колело – Рокет, което си има собствена воля, да спаси кучето си от лапите на смъртта, да се отърве от зловещи побойници и най-важното: да лети на воля към енигматичния здрач на лятото.

„Момчешки живот“ е смятана за творчески връх на автора си, Робърт МакКамън. Романът е удостоен с награда „Брам Стокър“, а от критиците е описван като смесица от магията на Рей Бредбъри, мрачния талант на Стивън Кинг и безграничната жизненост на Марк Твен.

МакКамън е известен у нас с още няколко романа („Стингър“, „Мое“ и „Мистериозно завръщане“). Най-новото му предложение за България вече е в книжарниците.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата