van-helsing

Van Helsing и Marvel’s What If – подновени, Daybreak – спрян

„Ван Хелсинг“ на Syfy ще има пети и последен сезон, а „Зора“ на Netflix не преживява дебютната си година.

Честито на феновете на „Ван Хелзинг“! Евтиното сериалче на Syfy изкара цели четири сезона (въпреки склонността на телевизията да спира продукциите си изведнъж) и вече е подновено за пети, за който се знае, че ще бъде последен. В него ще има 13 епизода и те ще бъдат готови за края на 2020 г. Така сценаристите получават възможност да завършат историята както на тях им харесва и да отговорят на въпроса – ще спаси ли Ванеса Хелзинг човечеството с уникалната си кръв или няма да успее. Вече се чуват недоволни гласове на върли почитатели, че пет сезона са малко за Van Helsing, но истината е, че тези хора трябва да бъдат щастливи и благодарни, че изобщо ще получат достоен финал.

Добра новина има и за предстоящия сериал на Марвел – „Какво ако…“, в който като анимация ще бъдат показвани алтернативни развития на познатите сюжети от филмите (например, какво би било ако Пеги Картър беше получила серума за Капитан Америка вместо Стийв Роджърс. Десетте епизода за първи сезон вече са готови и скоро ще дебютират по Disney+. Потенциалните им фенове могат да бъдат спокойни още отсега, че ще има и втори сезон, също с 10 епизода. Явно Марвел са доволни от качеството на получения материал и са уверени в потенциала му да пожъне успех сред зрителите.

Изображение с име: daybreak
DAYBREAK

Лошите новини тази седмица са за сериала Daybreak. Тийн-постапокалиптичната комедия на Netflix явно не е успяла да събере достатъчно зрителски интерес и в нея повече няма да бъде инвестирано. Трейлърът за „Зора“ наистина изглежда долнопробно, но пък и има известна доза оригиналност и хумор, на които продуцентите явно напразно са разчитали. За съжаление, още в първия епизод става ясно, че хуморът е ялов, а самият сериал няма какво да предложи на по-широка публика извън целевата си, докато същевременно кървищата го правят неподходящ за малолетни. Така или иначе, десетте епизода, които са достъпни за гледане в момента, ще останат без продължение. А колко точно хора са гледали Daybreak, няма никога да разберем. Щом обаче спирането идва толкова бързо след премиерата – едва ли са много.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата