siempre bruja

Вещицата от Колумбия

Трейлър за предстоящия сериал на Netflix – Siempre Bruja.

Колумбия не е известна с най-дълбокомислените фантастични сериали. Телевизионната индустрия на страната е известна по-скоро със сапунените теленовели от края на миналия век, които превзеха и нашите екрани така, както днес го правят турските и индийските сериали. Но ето, че Netflix дава шанс на по-младите колумбийци сега да сътворят нещо малко по-модерно. Сериалът „Винаги вещица“ ще излезе догодина, но трейлърът вече е готов:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Годината е 1646, а мястото – колонията на брега на Картахена. Младата Кармен е осъдена да изгори на клада като вещица, а местният елит наблюдава екзекуцията. Мъж зад кадър обяснява защо жените са наказвани – те изкушават, съблазняват, мислят, следователно са приятелки на дявола и заслужават да горят в пъкъла. Това обаче е само началото – Кармен излиза от морето през 2019 година (дали е пътувала във времето, за да се спаси, или нещо друго й се е случило, не е сигурно) без да е остаряла и ден. Сега тя трябва да се приспособи към съвременния ни свят с коли, неонови светлини и селфита. Но веднъж щом е била вещица, тя винаги ще си остане такава.

Netflix вече постигна успех с един вещерски сериал – „Смразяващите приключения на Сабрина“ предизвикаха интерес и си спечелиха одобрението на публика и критици. The CW пък събира неочаквано голямо количество публика пред екраните с римейка на „Чародейките“. Вещиците дори се завърнаха в осми сезон на „Зловеща семейна история“. При „Винаги вещица“ обаче ще имаме по-нестандартен поглед върху тропата, оцветен от особеностите на едновремешна и днешна Колумбия – място, за което не знаем толкова много. Разбира се, със задължителните днес тийн-нотки и свръхестествени романси.

Снимките би трябвало вече да са завършили, но премиерата на Siempre Bruja ще е догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата