house-of-the-dragon

Връщаме се към танца на драконите

Трейлър за втори сезон на House of the Dragon

Последното денонощие беше изпълнено с трейлъри за дългоочаквани сериали, но изобилието не спира – пуснат е и клип със сцени от втори сезон на сериала „Домът на дракона“. Засега той е по-скоро тийзър, но в него се загатва за същинската война, която вече започна между дъщерята и съпругата на починалия крал за това кой да заеме трона на Вестерос. Събитията са описани в романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, но сериалът придава повече дълбочина и детайли на образите в така наречения танц на дракони.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът беше показан на Комик кона в Сао Пауло, Бразилия, като всички главни актьори от първи сезон ще се завърнат. Разкрити са и новите лица, които ще влязат в действието, едно от тях носи позната фамилия – лорд Криган Старк. В периода на тези събития Таргариените са най-важната фамилия в седемте Кралства и няма борба между семействата, но все пак лордовете от другите семейства могат да повлияят по един или друг начин на гражданската война.

В промоционалните материали Алисънт изглежда угрижена, докато Ренира е решена да си вземе това, което й се полага. Със сигурност войната между двете някогашни приятелки ще доведе до много жертви и епични сцени.

За съжаление, вместо десет, втори сезон ще има само 8 епизода – това е част от дългосрочен план за сериала.

Премиерата се очаква в началото на лятото.