Poluizguben

Време е Полулошият да намери пътя

Излезе „Полуизгубен“, трета книга от трилогията „Полулош“ на Сали Грийн, изд. „Колибри“.

Изображение с име: Poluizguben cПо книжарниците вече можете да намерите завършека на трилогията „Полулош“ от Сали Грийн – „Полуизгубен“.

„Полуизгубен“ (превод: Владимир Молев, 320 стр., цена: 20 лв.) увенчава смайващите приключения на полулошия магьосник Натан Бърн с един разтърсващ и непредвидим финал. За да отмъсти за смъртта на баща си и да сложи край на тираничното управление на Соул, той е готов да проникне сам в крепостта на врага. Първо обаче трябва да се сдобие с амулета на Варда, който прави своя собственик неуязвим за всичко, освен за силата на хитростта. Но когато си неуязвим и всемогъщ, границата между добро и зло се размива още повече и единствената опора остава любовта. За да предпази Съюза от унищожение, Натан трябва сам да се изправи срещу врага. И за да спаси тези, които го мразят, ще заложи на карта всичко, което обича.

Сали Грийн живее със семейството си в Северозападна Англия. През 2010 г. започва да пише и вече нищо не е в състояние да я спре. Книгите от трилогията „Полуживот“ залагат на традиционния наратив за черната и бялата магия и са адресирани както към почитатели на ърбън фентъзи истории, така и към всички любители на свръхестествени трилъри, независимо от техния пол и възраст. Една година след сключването на първия договор за издаване на „Полулош“ в навечерието на Детския панаир на книгата в Болоня, Сали Грийн счупи два световни рекорда на Гинес – за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“. Днес трилогията е преведена на повече от 50 езика!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата