the-handmaids-tale-season-2-hulu-funeral

Всички плачат за прислужниците

Депресиращ, но въздействащ трейлър за втори сезон на The Handmaid’s Tale.

„Историята на слугинята“ (или „Разказът на прислужницата“, в зависимост от това кой превод предпочитате) беше един от най-добрите сериали на 2017 г. Той обра и купища награди за своята драматична постапокалиптична история, в която младите детеродни жени са нищо повече от стока за богатите управници. The Handmaid’s Tale направи някои промени спрямо оригиналния материал, но повечето от тях са за добро. Тъй като книгата е само една и вече беше адаптирана в първи сезон, втори ще бъде нов и изненадващ както за зрителите, така и за читателите. Ето и първия трейлър към него:

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE

Както и в повечето епизоди досега, депресиращата драма, която преобладава през по-голямата част от времето, накрая е пронизана от лъч надежда като намерение за съпротива.

Според резюмето: „Тринайсетте епизода от втори сезон ще бъдат оформени от бременността на Нафред (Фредова, Оффред, отново зависи от превода) и битката й да освободи бъдещото си дете от ужасите на Гилеад (Джилиад, Галаад). „Гилеад е във вас“ е любимата реплика на Леля Лидия. Във втори сезон Нафред и всички персонажи ще се борят срещу – или ще се поддадат на – тази мрачна истина.“

Алексис Бледъл се завръща в регулярна роля този сезон, а Мариса Томей се присъединява към състава. Кадрите горе не разкриват нищо за сюжета, освен че той ще остане все така мрачен, но загатват за посещение в Колониите, където наказват непокорните слугини.

Премиерата е на 25 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата