Peacemaker

Втори сезони са поръчани за Peacemaker и Halo

Единият сериал е подновен точно навреме за излъчването на последния си епизод, а другият – месец преди премиерата.

Джеймс Гън не е творец, който да бъде подценяван. Дисни се опитаха да направят тази грешка и това им струва скъпо. Но пък му позволи да направи нова версия на „Отряд самоубийци“ и покрай нея да започне нов сериал за един от героите във филма – „Умиротворителя“. Неговите епизоди вървят по HBO, като утре вечер ще бъде излъчен последният от първи сезон в САЩ.

Peacemaker е доста харесван както от фенове, така и от критици, а това го прави и доста гледан. Успехите са довели до логичното, както Джеймс Гън съобщава – „Точно така, Peacemaker се завръща за втори сезон. Благодаря на Питър Сафран, Джон Сена, невероятните ни актьорски състав и снимачен екип, подкрепата и любовта от HBOMax – и най-вече на вас, че гледате!“.

Въпреки че нямаме подробни данни за гледаемостта (известно е, че това е най-гледаният сериал по стрийминг платформите за миналия месец, но без конкретни числа), оценките в ревю агрегаторите са еднозначни – 8.5 в IMDB и 94% в Rotten Tomatoes. Това е най-харесваната продукция от разширената вселена на DC.

Сега остава да видим как ще протече продукцията на втори сезон, тъй като за него все още няма нищо планирано. Джеймс Гън е заявил, че иска малко да си почине след „Пазители на галактиката vol. 3“, но си обича сериала, така че вероятно ще се завърне да ръководи и следващите епизоди. Всички актьори нееднократно са заявявали, че искат да останат в ролите си, така че едва ли някой ще отпадне от състава. Не е сигурно дали ще чакаме само една година до новите епизоди или повече, но всички замесени ще дадат най-доброто от себе си той да стане качествен, когато и да му дойде времето.

Изображение с име: halo

По-интересно е подновяването за втори сезон на сериала Halo. Адаптацията на поредицата видеоигри засега е представила само няколко тийзъра и трейлър, като последният изяде малко критика за разликите с оригиналния материал, но явно Paramount+ се чувстват достатъчно сигурни в първоначалните реакции и качеството на продукцията, че да поръчат втори сезон още отсега. Това се прави сравнително рядко и е голям вот на доверие за адаптация, която се мъчи над 10 години изобщо да започне да се осъществява и сега го прави с немалък бюджет.

Във втори сезон ще има и смяна на главния сценарист. Дейвид Уийнър от Brave New World ще поеме юздите от Стивън Кейн, който напуска, понеже работата по продукцията му отнема прекалено много време и енергия.

Премиерата на Halo е на 24 март.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата