the-handmaids-tale-season-5

Задава се епична битка между Джун и Серена

Трейлър за пети сезон на The Handmaid’s Tale.

Липсваха ли ви дългите драматични кадри в близък план с лицето на Елизабет Мос като доскорошната „прислужница“ на семейство Уотърфорд? Съвсем скоро ще получите нова порция от тях, в комбинация с евентуална кулминация на дълго продължаващ конфликт – между Джун и Серена. В края на миналия сезон (спойлери!) Джун и други бежанки от Гилиад успяха да си изкарат яда и да намерят поне малко отмъщение за издевателствата над тях – заедно утрепаха брутално командир Уотърфорд. И то тъкмо когато той и съпругата му успяваха да намерят поддръжници дори в либерална Канада. Сега Серена остава сама, готова да ожъне плодовете от съвместния им труд и това я прави доста по-страшна за Джун – дори и под заплаха от затвор в страна, където тя няма власт. Гилиад също едва ли ще оставят убийството безнаказано… Общо взето, заформя се епичен конфликт, като можем само да се надяваме да не се проточи в няколко сезона, а да кулминира още в следващия. И именно за това намеква трейлърът:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В новия сезон няма да се завърне Алексис Бледел като Емили. Актрисата обяви, че напуска ролята си, като не е разкрила причините за решението си, но остава благодарна на сценаристите за силните сцени с нейно участие. Естествено, Джоузеф Файнс също остава извън основния актьорски състав. За компенсация ще имаме ново попълнение в лицето на Кристин Ко, която ще играе Лили – един от лидерите на съпротивата.

„Историята на прислужницата“ ще се завърне на 14 септември с двоен епизод по Hulu, вероятно още на 15 ще го видим и у нас по HBO Max.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата