Prorochestvoto na garvana ttt

Заповядайте в академия „Алионби“

Излезе „Пророчеството на гарвана” – книга първа от тетралогията „Момчетата от академия „Алионби“ на Маги Стийвотър, изд. „Кръгозор“.

Prorochestvoto na garvana cccДнес излиза „Пророчеството на гарвана” – книга първа от тетралогията „Момчетата от академия „Алионби“. Авторът е едно от най-ярките имена в ърбън фентъзи жанра – Маги Стийвотър. С поредицата си „Вълците от Мърси Фолс” („Тръпка“, „Копнеж” и„Завинаги”) американската писателка постигна страхотен световен успех, като е била и в България през 2010 г.

Новата й поредица „Момчетата от академия „Алионби“ дава сериозна заявка да се превърне в следващия й бестселър. В нея Маги Стийвотър съчетава свръхестествена романтика с готически елементи. История за любовта, която може да те погуби или да те спаси. История за пророчество, което гласи: Ако Блу целуне голямата си любов, той ще умре.

Всяка година в навечерието на празника на св. Марко, сред руините на стара църква в една магическа гора, Блу Сарджънт застава до своята майка гадателка, за да видят духовете на тези, които ще починат през годината. Но Блу никога не ги вижда – до момента, когато едно момче излиза от мрака и тя чува неговото име – Ганзи.

Блу има правило да стои далеч от момчетата от академия „Алионби“. Деца на богаташи и политици; разглезени и своенравни, те са известни като Гарвановите момчета заради символа на тяхното училище. Блу не иска да има нищо общо с тях. Но една вечер попада на четирима приятели и открива с огромна изненада, че единият е Ганзи. Той е лидерът, който има всичко: красива външност, семейни пари, приятели, но това не му е достатъчно. Обсебен е от своята цел – да намери легендарния „спящ“ крал Глендоуър, който ще даде безценна награда на събудилия го.

Неговите приятели са:

– Адам – елегантният, момчето с красивите сини очи. Стипендиант в училището, беден, с трудно детство, той ненавижда привилегиите на богатите и сам заплаща за образованието си.

– Ронан – войник в една война, в която врагът е целият свят. Отношенията със семейството му са странни, но той е искрен дори тогава, когато е непоносим. Винаги спазва кода на честта.

– Ноа – странният мълчалив наблюдател, който забелязва всичко, но казва много малко.

Предсказание, семейни тайни и младежко привличане събират Блу и момчетата. Те се впускат в приключение, което ги поставя пред сериозни изпитания, и стигат до магически гори, където миналото, настоящето и бъдещето се смесват. Приятелството им става все по-силно, както и чувствата, които Блу изпитва… Но към кого? И кой ще се окаже голямата й любов?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата