twd7

Живите мъртви влизат във виртуалната реалност

Разработват се VR-игри за The Walking Dead.

Изображение с име: Walking-dead-2015-color1The Walking Dead се присъединява към франчайзите, върху които се разработват игри за виртуална реалност. Технологията все още набира сили, макар че вече е достъпна за населението, или поне тази част от него, която може да задели повечко пари за забавление. Логично е и „Живите мъртви“, като най-хитовия сериал по телевизията в момента, да се пренесе в новата медия, за да я популяризира допълнително.

На гейминг фестивала E3 беше обявено, че Skybound Entertainment, компанията на Робърт Киркман, създателя на комикса и сериала, ще разработва няколко игри по The Walking Dead за VR. Първата ще излезе още догодина, а останалите – когато им дойде времето. Сюжетът им ще се развива във вселената на сериала, но с нови герои. Идеята е фокусът да не пада върху зомбитата, а също като в сериала, да се развиват драматични истории с хора, докато немъртвите са просто част от обстановката.

Сериалът по комикса вече е послужил за основа на няколко видео игри, най-успешната от които е поредицата на Telltale. Тя обаче е базирана повече върху комикса, отколкото върху сериала. Съществува и шутър, The Walking Dead: Survival Instinct с Дарил и Мърл, но той не беше добре приет от критиката.

Осми сезон на „Живите мъртви“ тръгва наесен, но може би като дойде време за девети, феновете ще могат да бъдат главните герои в свой собствен виртуален „сезон“ в зомбокалипсиса.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата