love-death-and-robots-volume-3

3 е щастливо число

Ревю на трети сезон от Love Death + Robots, с отзив за всяко епизодче.

Нетфликс отново доказват, че става ли въпрос за креативност и готовност за поемане на рискове, са една крачка пред HBO MAX и на светлинни години от Disney+.

Love Death + Robots сезон 3 е поредното неземно красиво и дяволски смущаващо делириум приключение, в което няколко екипа от талантливи аниматори ни потапят, буквално поглъщайки съзнанието на зрителя в свят, който само човек с безкрайно въображение може да си представи. И всичко това е поднесено в очарователен Dolby Vision HDR, който е вече запазен трейдмарк за платформата и не може да се мери по качество от конкуренцията. Отново ставаме свидетели на поредица несвързани помежду си клипове, чийто триумф идва повече от емоцията, предизвикана от прекараното време пред екрана, отколкото от историята на самия късометражен филм. Създателите наблягат на сюжети, в които не е нужно да търсим особен смисъл, просто си освобождаваш два часа, отпускаш се на дивана и се оставяш acid trip света на поредицата да те погълне.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Епизод първи ни среща отново с една тройка симпатични роботи, които бяха главното представително лице на първи сезон.

След това се потапяме в океана от тъмен гений на Дейвид Финчър в една изключително смущаваща компютърна анимация на високо ниво с невероятния глас на Трой Бейкър (Joel от The Last Of Us).

Макензи Дейвис прави едно запомнящо се озвучаване на главната героиня в епизод три, а музиката е един прекрасен мелодичен хибрид на саундтрака на „Блейд рънър 2049“, което в комбинация с експлозията от визуално впечатляващи пейзажи прави един от най-добрите епизоди без утвърдени начало и край, които франчайза има. Просто си захвърлен насред някаква част от историята и е задача на твоето собствено въображение да реши цялото уравнение.

Night of the Mini Dead наподобява много един епизод от първи сезон с миниатюрна цивилизация, еволюираща на бързи обороти във фризер камерата на стар хладилник. Тук дребни човечета претърпяват брутален глобален зомби мини катаклизъм с привкус на Mad Max Fury Road. Всичко е толкова миниатюрно и в същото време толкова епично и грандиозно… УАУ!

Епизод пет е директен homage към старите забранени gore анимета, които децата днес надали са гледали, но моето поколение, израстнало с анимационна погнуса от ранга на брилянтния кошмар AKIRA, приема за нормална част от детските години… или поне аз го чувствам така… но има нещо задоволително в гледането на хвърчащи крайници, кръв и карантия 😀

Бутон за зареждане на YouTube видео

Swarm просто чупи дисплея с палитра от насекомоподобни извънземни организми и две горещи човешки тела (щото не е Love Sex + Robots, ако няма поне една секс сцена в сезона), а компютърната анимация може да депресира всеки участвал в създаването на The Bad Batch.

Плъховото нашествие в епизод седем е просто една забавна кратка история, която гледаш и веднага забравяш, че съществува, но това далеч не й пречи да запълни успешно един страхотен епизод от този страхотен сезон.

И тъкмо да си помислиш, че най-добрата и детайлна компютърна анимация, която си гледал, си я видял преди десет минути… и Джером Чен вдига още по-високо летвата с хипер реалистично изглеждащи изображения, които са на крачка от това да ни заблудят, че са снимани на живо. Брутално реално изглеждащи лицата на Джо Манганиело, Крисчън Сератос и Джай Кортни буквално изскачат от екрана, а всичко изглежда като все едно го гледаш през прозорец. Един брилянтен триумф на обаза и технологиите зад него. Но нека не забравяме и човешкия фактор.

Последният епизод е предпазливо запазен да е последен нарочно според мен… защото, ако никога досега не сте имали епилептичен пристъп, то тук може би ще ви разтресе за първи път! По-чувствителните наистина могат да си го спестят 😀

Толкова качествена компютърна анимация изисква много талант и години усърдна работа и заслужава да бъде призната, а сезон три е най-добрият им сезон досега!

 

Моята оценка:

История – 4
Герои – 3
Режисура, ефекти и актьорска игра – 6
Eлементи на изненада – 5
Теми за размисъл – 4
Емоционален заряд – 5
Фантастични елементи – 6
Саундтрак – 4
Старание на екипа – 6
Маркетинг, промоция и хитов потенциал – 5

Обща оценка: Мн. добър (4,80)

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата