Image1

Какво можем да очакваме от сезон 2 на „Деърдевил“?

Наказателя и Електра ще създадат проблеми на нашия любим дявол на доброто.

Следващите епизоди на сериала на Марвел и Нетфликс, „Деърдевил“, ще започне на 18 март. Вече стана ясно, че Джон Бернтал ще играе ролята на главния злодей на сезона – Наказателя / Франк Касъл. Но какво всъщност знаем за този злодей?

Преди да се впуснем в интервюта и спойлери за сезон 2, нека първо си припомним в кратък трейлър най-добрите моменти от сезон 1!

https://www.youtube.com/watch?v=y44m5739m-4

Репортаж на IGN разкри, че през новия сезон на Daredevil можем да очакваме много повече брутални екшън сцени. Всъщност, ако можем да се върнем назад към точно една определена сцена и да я дадем за пример, то ще бъде сцената от епизод 2. Тогава Човекът без страх собственоръчно преби група престъпници в коридор. Сцената стана толкова популярна, че феновете ѝ дадоха име – „сцената в коридора“… Сега като се замисля, не звучи много оригинално, нали? Но пък беше добра!

Според Чарли Кокс, феновете трябва да очакват още по-брутални сцени от тази, когато сериалът се завърне. „През сезона има редица добри битки. Има точно една, за която много се вълнувам, защото ще бъде нещо като почит към сцената в коридора, но много по-луда“, казва той по време на зимната пресконференция на Асоциацията на телевизионните критици в цитат на IGN.

Image4

Джон Бернтал, който ще се появи във сезон 2 като антигероя на Marvel, Наказателя, не пропусна да признае заслугите за добрите битки на хората зад камерата, които правят сцените възможни. „Мисля, че гениалното във Фил Сивера, нашия координатор и хореограф на битките, е, че ги създава така, че да променят самите герои. Битките разказват истории, не само изглеждат хубаво или яко“, казва звездата на „Живите мъртви“.

Кокс продължи изказването си като каза, че не екшънът, а „емоционалното ангажиране“ на зрителите направи сезон 1 изключителен. После добави: „Сценаристите искаха да са сигурни, че всеки нанесен удар е като реплика в диалог. Зад това се крие мотив, има си причина – значи нещо.“ Но ние, феновете, тепърва очакваме тези спиращи дъха сцени.

jon-bernthal-gets-one-step-closer-to-going-full-punisher-574831

В друго интервю, този път само с Бернтал, той е попитан откъде черпи своето вдъхновение за ролята на злодея. Отговорът би трябвало да направи много фенове щастливи:”Грат Енис и поредицата Punisher MAX са нещо много важно за мен. Комиксите описват това, което търся, и показват черти от героя, които отекват в мен.“

После актьорът се впуска в още подробности за това, как професионалният му живот му помогнал да влезе под кожата на емблематичната роля (разказва, например, как се разхождал сам из снимачната площадка, за да разбере как процедира Наказателя). „Главната ми подготовка беше да разбера донякъде какво е да си съпруг и баща. Мъжът живее в свят от тъмнина и не мисля, че който и да е човек на тази вселена може да намери сравнение с това. Целта ми беше да се потопя в тази тъмнина. (…) Мисля, че това, което постигна сериалът през първи сезон, е че създаде плодородна основа за въвеждането на персонаж като този. Сериалът не е за супергерои. За хора е“.

Бернтал можеше да даде повече информация за възможността за разклоняването на „Деърдевил“ със сериал за неговия персонаж, но не издаде абсолютно нищо, въпреки че сигурно има някаква представа дали тази идея се развива. „Но наистина нямам. Наистина се впускам в това, гледайки просто като на работа. Ще го кажа пак – компанията е забулена в потайност. Не мисля че е разочароващо, по-скоро мисля, че ми харесва. Поне не трябва да се замислям по въпроса. Не е моя работа. Работата ми е да изпълнявам поставената задача. Но ще кажа, че този герой е много важен за мен. Като Франк Касъл ще бъда готов за действие“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Франк Касъл е отдавна желано допълнение към споделената вселена на Марвел, и пресичането на пътя му с Безстрашния човек е нещо изключително вълнуващо, но феновете се вълнуват и за другото ново попълнение – Електра. В ролята на познатата героиня от комиксовата вселена ще влезе актрисата Елъди Юнг. За нея Електра може да се сравнява със социопат: „Светът е само игра за нея – игра на шах – и нейните цели я мотивират. Тя ще използва всичко, от което се нуждае, за да постигне своето, и ако се налага да убива – ще убива. Тя крие един хладен социопат в себе си и много се постарах да запазя тази част от образа. От друга страна, искахме да създадем многопластов персонаж. Електра не е лош човек, но не е и добър. Тя е човек с различни черти на характера и тепърва се опознава. Сезонът развива добре историята й и се надявам накрая тя да разкрие себе си в края му“.

Имайки предвид, че „Деърдевил“ ще се завърне на 18 март, без съмнение скоро ще излезе и пълен трейлър, чрез който ще можем да добием по-добра представа за това, което ни очаква. Ще дебнем за него и ще го споделим при първа възможност.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата