cinema

Още хоръри нападат

Трейлъри за The Cured, I Kill Giants, The Ritual.

Филмите на ужасите определено са във възход и не смятат скоро да успокояват темпото. Трейлърите за нови и нови предложения в жанра валят ли валят.

Започваме с филма „Излекуваните“ с Елън Пейдж в главната роля. Той опитва да намери нова неизследвана ниша в зомби-филмите и, ако се съди по отзивите на критиците, успява. Обществото се възстановява от зомби-епидемия, като част от заразените не са се превърнали в безмозъчни кръвожадни чудовища и живеят сред здравите. Вирусът в кръвта им обаче ги прави както потенциално опасни, така и много мразени. Някои познавачи биха казали, че сериалът Into the Flesh вече е минал по този път, но, в защита на The Cured, той е разработван още преди него, просто чак сега е готов да бъде представен на публиката. Премиерата в САЩ е на 23 февруари, но до нашите кина едва ли ще достигне. Ще си го търсим както можем.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Следващото ни предложение е на същия хал с разпространението, като той е на границата между хоръра и детското фентъзи, колкото и странно да звучи комбинацията. В „Убивам гиганти“ става дума за малко момиченце, което се бори срещу гигантски чудовища. Всички я убеждават, че те са само във въображението й, но тя е сигурна, че разбира истинската опасност. Зоуи Салдана е подкрепила проекта с участието си, а графичната новела, на която е базиран, е много харесвана и хвалена. Премиерата на I Kill Giants е на 23 март.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За финал – класически нискобюджетен хорър с привкус на „Проклятието Блеър“. Група приятели се разхождат из девствените шотландски гори, когато осъзнават, че там се крият много по-страшни същества от вълците и мечките. Имаме стандартни стряскащи моменти и герои, които може би полудяват, а може би са единствените, възприемащи правилно ситуацията. „Ритуалът“ вече е минал по кината в родната си Великобритания, а световното му разпространение се осигурява от Netflix – The Ritual ще бъде качен на платформата им на 9 февруари.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата