syfy

Syfy прави сериали на поразия?

Още нови сериали се обявяват като очаквани проекти на американската телевизия за фантастика. Но както е казал народът – „Много хубаво не е на хубаво!“

Докато този е на различна вълна, новите герои на БекманБраун ще са на различни епохи.

Миналата година успешен старт по Syfy направи сериалът „Алфи“. Телевизията реши да се обърне към продуцентите му за още. Програмният директор е дал зелена светлина за двучасов пилотен епизод на екшън-трилър, наречен Rewind. Той е по идея на Джъстин Маркс, авторът на Street Fighter: The Legend of Chin-Li (филм, който е възвърнал само 8.7 милиона от 50-милионния си бюджет). В новия сериал ще става дума за елитен отряд от военни и учени, които пътуват през времето, за да променят събития, с които да избегнат терористична атака от тяхното време.

Продукцията на „Превърти“ ще се поеме от БерманБраун, компанията, която прави Alphas. Основана от Гейл Берман (бивш директор на Fox Broadcasting Co. и Paramount Pictures) и Лойд Браун (известен като човека, който се отказа от поста си на директор на ABC, за да направи „Изгубени“), продуцентската къща ще започне снимките през април. Все още не са наети актьори, но към Берман и Браун ще се присъединят изпълнителните продуценти Том Специали („Мъртви като мен“, „Жътварят“, „Чък“) и Джийн Щайн („Алфи“, „Пелерината“).

Но това не е всичко – има новини и за огромния проект на Рокне С. О`Банън (създателят на „Фарскейп“)- сериалът Defiance, който ще бъде обвързан с масов онлайн шутър. В главната роля ще влезе Грант Баулър („Истинска кръв“, „Грозната Бети“) като полицая Нолан в западащ град с хора и извънземни на нова Земя, построена върху някога необитаема планета. Нолан е бивш военен, който е изгубил жена си и детето си във войната срещу извънземните и сега ще трябва да балансира чувствата и работата си.

Снимките започват през април, но кога точно ще е премиерата не се знае. От кабеларката обаче се гордеят, че едновременно с нея ще тръгне и MMORPG със същото име, направена от Trion Worlds, вече известна с играта си Rift. Syfy и преди са имали успех с пренасянето на сериал върху мултиплейър игра в интернет – Battlestar Galactica Online вече има 7,5 милиона потребители, но за пръв път започват проект на двата фронта едновременно.

"Харизматичния чар на Грант и неговата дълбочина като актьор го правят перфектен за този впечатляващ приключенски сериал" - това е мнението на порграмния директор на Syfy Марк Щерн за водача на актьорския състав в "Съпротива".

Има идеи и за други сериали. „Легендарно“ ще даде главна роля на Кевин Сорбо („Андромеда“, „Херкулес“), който ще се съюзи със свои фен в половинчасова комедия, за да бори свръхестествените същества в Лос Анджелис. „Шерууд“, проект на триото от „Убежище“ Аманда Тапинг, Демиан Киндлър и Мартин Ууд, ще възроди историята на Робин Худ, но в ХХІІІ век. „Орион“ на Дирк Блекман и Хауърд МакКейн ще разказва за космически антиквар, който продава намерените реликви на черния пазар. Тези трите обаче са обявени още през юли 2011 и оттогава досега няма новини за тях.

Всъщност, обявяването на сериали, които така и не се случват, е доста характерно за Syfy. Така например пилотният епизод на „Три инча“ не впечатли достатъчно големите клечки и си остана като телевизионен филм без по-нататъшно развитие. Явно същата е съдбата и на „Червена фракция: Началото“ – половин година след излъчването на филма, който трябваше да послужи за пилотен епизод, няма новини дали ще има сериал или не, което само по себе си по-скоро сочи към „не“.

За вълнуващия проект на Марк Савела и екипа от „Старгейт: Вселена“Echoes не е имало новини от септември, макар и създателите да не са се отказали от идеята си. За съжаление, липсата на каквито и да е изявления от страна на Syfy с 99,9% гарантира, че, и да се реализира сериалът, няма да е при тях.

Много сериали бяха обявени от телевизията преди два и повече месеца – The Communion Letters, Ghost Projekt, Seeing Things, пилотът на сериала за Бустър Голд, комедиите Me and Lee, Ghost Ghirls, In the Dark (нищо чудно и да сме пропуснали някой) – те още се водят в процес на разработка. Рядко телевизиите се посвещават на толкова много сериали, а като вземем предвид, че и при тях няма нищо ново на фронта, вероятно е и те да се окажат въздух под налягане.

Не знаем дали да се радваме на новината за повечето епизоди в новия сезон на Warehouse 13, след като на Eureka същият ход не се отрази добре.

Сред цялата тази несигурност, има и една добра новина за стар сериал, която също не е потвърдена официално. Има шанс „Хранилище 13“ да получи поръчка за повече епизоди в четвърти сезон – 20, вместо 13. Ако това е истина, то най-успешният сериал в историята на телевизията най-накрая ще бъде заслужено възнаграден. Е, веднага обаче се връщаме към песимистичния тон на статията с притеснението, че това може да доведе до втора „Еврика“. 20-серийните сезони се разделяха на 2 половини по 10 епизода и се излъчваха по една на година. Така един сезон на „Еврика“ траеше 2 години. Разтягането със сигурност e помогнало за обявяването на края на „Еврика“ след пети сезон. Ще има ли шокирани, ако същата съдба застигне и този рекордьор на неособено адекватната американска кабеларка? Колкото до разклонението на „Хранилище 13“ с Хелена Уелс – и то се води в процес на разработка без да има нищо ново около него, откакто беше обявено през май 2011.

От всички идеи за нови сериали, изброени тук, само Defiance изглежда сигурен. При останалите реално няма никакво развитие, което да загатне, че наистина ще се реализират в нещо повече от приказки. Ние, разбира се, стискаме палци на всички. Дори идеите зад някои от тях да не ни звучат вълнуващо, пак ще се радваме да ги има – колкото повече – толкова повече. Ще следим за новини около тях, но все пак се съмняваме, че дори половината някога ще видят бял ден.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата