2016 nfn

Тече гласуването за Националните фантастични награди!

Кого ще изпрати България на Еврокон 2016?

Приключи етапът със събирането на номинации и вече тече първи етап от гласуването за Националните фантастични награди. Както и миналата година, победителите в част от категориите ще представят България на Еврокон, където ще се борят за международно признание! Гласуването става тук.

Тази година са събрани над 130 номинации, а гласуването се провежда на нов, специално създаден за целта сайт. Вместо доказване на гласа, както преди, се изисква регистрация на сайта, която ще важи и за следващите години. Към регистрацията се изисква линк, удостоверяващ, че сте реално съществуващ човек, почитател на фантастиката или изкуството като цяло (за да се избегне манипулиране на вота от роднини или гласуване през различни IP-та). За такъв може да служи регистрацията ви във SciFi.bg, Цитаделата, Goodreads, IMDB, ваш сайт или блог, ваша творба и т.н. – вариантите са много.

Описание на събраните тази година номинации можете да намерите тук. SciFi.bg се бори в две категории – „любим сайт – цялостен принос“ и „любим сайт за 2015 г.“ Първи етап на гласуването тече до 12 юни – дотогава е позволено и да се регистрирате. Докато тече вторият етап възможността за регистрация ще бъде изключена, така че направете го преди 12 юни.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата